Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

‘Visie op vuurtorens’ project Rijkswaterstaat van start

Rijkswaterstaat heeft aangekondigd dat het project ‘Visie op vuurtorens’ van start gaat. Het project is bedoeld om de toekomst van de Nederlandse vuurtorens te bepalen en ervoor te zorgen dat ze behouden blijven voor de toekomstige generaties.

Het project zal worden uitgevoerd door een team van deskundigen op het gebied van erfgoedbehoud en architectuur. Zij zullen onderzoeken welke vuurtorens het meest waardevol zijn vanuit historisch, cultureel en architectonisch perspectief. Ook zal worden gekeken naar de mogelijkheden om deze vuurtorens te behouden en een nieuwe functie te geven.

Het behoud van de vuurtorens is van groot belang, omdat deze een belangrijke rol spelen in de Nederlandse maritieme geschiedenis. Veel van de vuurtorens zijn al meer dan een eeuw oud en hebben een rijke geschiedenis. Het is dan ook belangrijk om deze monumenten te behouden voor toekomstige generaties.

Vuurtoren Schiermonnikoog. Foto: Spectrephoto via Wikimedia CC BY-SA 3.0.

De visie op vuurtorens zal niet alleen worden ontwikkeld voor de bestaande vuurtorens, maar ook voor de toekomstige. Er zal worden gekeken naar de mogelijkheden om nieuwe vuurtorens te bouwen en hoe deze kunnen worden geïntegreerd in de Nederlandse kustlijn.

Het project zal naar verwachting enkele jaren in beslag nemen en zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met de lokale overheden en andere belanghebbenden. Het uiteindelijke doel is om een toekomstbestendige visie op de Nederlandse vuurtorens te ontwikkelen, zodat deze waardevolle monumenten behouden blijven voor de toekomst.

Bron: De Erfgoedstem

Publicatiedatum: 23/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.