Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vier vakantie in de mooiste huizen van Nederland

Ben jij op zoek naar een speciale plek om te overnachten? Bekijk de monumentale vakantiehuizen van Hendrick de Keyser Monumenten en boek een bijzondere vakantie of een weekendje weg. Zoals hier, vind je ze nergens...

Ben je op zoek naar een unieke locatie voor een bijzondere vakantie of een weekendje weg? De vakantiehuizen van Hendrick de Keyser zijn weliswaar historisch, maar de faciliteiten zijn modern en luxe. Van molen tot sluiswachterswoning, van romantisch tot modern, van klein tot groot, elke locatie heeft zijn eigen karakter.

De vakantiehuizen beschikken over gratis WiFi en een eigen ingerichte keuken. Ook beddengoed en handdoeken zijn inbegrepen (het aantal slaapkamers dat gereed wordt gemaakt is afhankelijk van het aantal mensen in de boeking). Een week voor vertrek ontvang je een email met alle praktische informatie en een code waarmee je zelfstandig kunt in- en uitchecken. Tip van Hendrick: wacht niet te lang met boeken, want sommigen van de locaties zijn erg gewild!

Slaapkamer van Huis Bonck in Hoorn. Foto: Arjan Bornkhorst, via Hendrick de Keyser.

De Mariatoren in Hoorn

Midden in het stadshart van de voormalige VOC-stad Hoorn vind je dit unieke monument. Door de eeuwen heen fungeerde het onder andere als verdedigingstoren, kruitopslag, ijskelder en atelier van een kalligraaf. En tegenwoordig kun je er vakantie vieren! Met z’n tweeën heb je de hele toren tot je beschikking. Romantischer wordt het haast niet.

Ga terug in de tijd en loop door de verdedigingsgang waar de schietgaten van weleer in de dikke muren nog steeds zichtbaar zijn. Deze gang bevindt zich rondom de slaapkamer; de plek waar je uitgerust ontwaakt in het comfortabele bed. Echt wakker worden kan onder de ruime inloopdouche mét regendouche, maar een ontbijt met een goede kop Nespresso doet ook wonderen. De rest van de dag kun je het sfeervolle Hoorn ontdekken, al heeft de Mariatoren alles in huis om je helemaal thuis te laten voelen. Van goed uitgeruste moderne keuken tot sfeervolle zithoek met flatscreen: in de Mariatoren is het heerlijk toeven!

Kijk hier voor meer informatie en het boeken van dit vakantiehuis.

De Mariatoren in Hoorn. Foto: Arjan Bornkhorst, via Hendrick de Keyser.

Huis Oosterleek in Oosterleek

Tussen de vele fruitboomgaarden stond decennialang dit unieke maar vervallen rijksmonument. Dankzij een recente indrukwekkende restauratie kun jij nu overnachten in deze boerderij met een verhaal.

Het is een typisch ‘stelploos’ boerderijtje, waarbij het woonhuis en de stal zich onder één dak bevinden. Daar waar vroeger het hooi werd opgeslagen, nip je nu van een wijntje in de middagzon. De schitterende tuin biedt bovendien prachtig zicht op de eindeloze weilanden. Op deze plek, die je via een mooi bruggetje bereikt, komen oude tijden opnieuw tot leven. Nestel je in de historische bedstede of neem plaats aan de grote eettafel in de keuken met mooi verweerd metselwerk. Laat je omringen door groen en voel je thuis in dit vakantiehuis waar historie en comfort op een wel heel bijzondere manier samenkomen.

Kijk hier voor meer informatie en het boeken van dit vakantiehuis.

Huis Oosterleek in Oosterleek. Foto: Arjan Bornkhorst, via Hendrick de Keyser.

Huis Bonck in Hoorn

In dit plaatje van een 17e eeuws huis komt alles samen: historie, design, comfort en gezelligheid. Hier wil je niet meer weg…

Ga terug in de tijd en word wakker in het beroemde vissers- en handelsstadje Hoorn. Slaap in het fijne bed tegenover de oude gietijzeren kachel en geniet van het uitzicht over de prachtige tuin. Vanuit de ruime woon- en eetkamer aan de voorzijde heb je eersterangs uitzicht op de historische haven. Wat dacht je van een uitgebreid ontbijt aan de grote eettafel? Of drink in de namiddag een lekker glas wijn op het bankje voor de deur of op de comfortabele designbank terwijl je de vele historische details bewondert. Thuisblijven was nog nooit zo verleidelijk.

Kijk hier voor meer informatie en het boeken van dit vakantiehuis.

Huis Bonck in Hoorn. Foto: Arjan Bornkhorst, via Hendrick de Keyser.

Bron: Hendrick de Keyser

Publicatiedatum: 30/08/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.