Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Vier je kerstvakantie in het Frans Hals Museum

Vier je kerstvakantie in het Frans Hals Museum! Kinderen kunnen verkleed op de foto met Frans Hals, meedoen aan de kindertour of zelf een portret maken tijdens de schilderworkshop. 

Schilderworkshop

Kruip in de huid van de beroemde schilder Frans Hals die als peuter naar Haarlem verhuisde en uitgroeide tot de bekendste kunstenaar van Haarlem. Hij was in zijn eigen tijd al beroemd om zijn losse ‘toets’ – de manier waarop hij schilderde – en nu nog steeds. Stap achter de schildersezel, pak een penseel en maak zelf een portret in zijn stijl.

In deze workshop leer je meer over de manier waarop Frans Hals schilderde. Onder begeleiding van een ervaren museumdocent ga je zelf aan de slag met penseel en verf, en maak je een portret. Tip: Je krijgt van ons een schort, maar trek voor de zekerheid kleren aan waarop een verfspetter mag landen!

In de kerstvakantie kun je weer meedoen met deze schilderworkshop van 11:30 – 13:00 uur en van 14:30 – 16:00 uur. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Foto: Arno Stevens

Verkleed je als schutter

Kom jij in de kerstvakantie naar het Frans Hals Museum? Verkleed je dan als schutter bij de levensgrote print van een wereldberoemd schuttersstuk van Frans Hals. Dit is het enige schilderij waar Frans Hals zelf ook op staat.

Maak een vrolijke foto van jezelf of elkaar en deel deze met @franshalsmuseum op Facebook of Instagram. Wij delen de leukste foto’s in ons ‘online museum’ via de Stories.

Je vindt deze activiteit naast het museumcafé Cleeff Frans Hals en Studio H in locatie HOF (Groot Heiligland). Gratis toegang t/m 18 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Beeld: Frans Hals Museum

Ga mee op kindertour in de kerstvakantie

Waarom is Frans Hals de beroemdste schilder van Haarlem? Waar zit de kat in het poppenhuis? Schilder je een stad altijd zoals die er echt uit ziet? En welke verhalen bedenk jij bij de kunst?

Ga mee op een rondleiding langs hoogtepunten uit onze vaste collectie en de tentoonstelling Nieuwkomers en ontdek het antwoord op al deze vragen! Verwacht verhalen en leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen én naar elkaar.

Het Frans Hals Museum draagt de naam van de beroemdste kunstenaar uit Haarlem. Maar het museum is méér dan Frans Hals alleen. Deze rondleiding voert kinderen langs hoogtepunten in het museum. Van zeventiende-eeuwse groepsportretten tot stillevens, van schilderijen tot poppenhuis, van Frans Hals tot Pieter Claesz.

In de kerstvakantie kun je weer meedoen met deze kindertour van 13:15 – 14:15 uur op deze dagen: woensdag 4 januari, vrijdag 6 januari en zaterdag 7 januari. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Kindertour Frans Hals Museum. Foto: Dave Amsterdam.

Bron: Frans Hals Museum

Publicatiedatum: 28/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.