Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Top 5 kinderactiviteiten in de kerstvakantie

Er valt deze kerstvakantie van alles te beleven in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. We hebben de top 5 kinderactiviteiten voor je op een rij gezet.

Uilenballen pluizen – 27 december en 5 januari
Hoeveel muizen heeft de uil gegeten? Ontdek samen met een deskundige, van welke muis de botjes en schedeltjes afkomstig zijn. Misschien heeft de uil ook wel een jong vogeltje verorberd! Uilenballen pluizen is een binnenactiviteit voor kinderen én volwassenen.

Kruip in de huid van de Wolf – 29 december
De wolf is de laatste tijd veel in het nieuws! Ga mee met onze gids en ontdek samen met je familie alles over het leven van de wolf. Hoe leven wolven samen? Hoe ‘praten’ wolven met elkaar? Wat eet een wolf? Kruip in de huid van de wolf is een leuke interactieve excursie in de duinen.

Speuren naar sporen – 30 december
Hoe kun je ontdekken wat voor dieren er in het Nationaal Park leven, zonder dat je ze direct kunt zien? Juist; door als een ware duindetective te letten op hun sporen! Van poep, veertjes tot knaagsel. Loop maar mee met onze deskundige gids!

Na-apen, doe de natuur na en word een slimmerik! – 4 januari
Wist jij dat spreeuwen nooit botsen in de lucht? Dat vliegtuigvleugels geïnspireerd zijn op vogelvleugels en dat de kleuren van vlindervleugels ontstaan door licht op structuur? Dit en nog veel slimmigheidjes uit de natuur ontdek je tijdens de nieuwe interactieve gezinsexcursie Na-apen! Een excursie om jonge en oude geesten te prikkelen in alle mogelijkheden die de natuur je kan bieden! De natuur is slim, jij ook?

Dierenmanieren – 28 december en 6 januari
In de duinen leven veel dieren zoals vossen, konijnen, herten, reeën, spechten en pissebedden en nog veel meer dieren. Maar hoe leven ze, wat eten ze, hoe vinden ze hun voedsel en hoe communiceren ze? De gids kan jullie hier alles over vertellen!

Bekijk hier de complete activiteitenkalender.

Bron: Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Publicatiedatum: 27/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.