Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Verzetsmuseum in de kerstvakantie

Het Amsterdamse Verzetsmuseum biedt tijdens de kerstvakantie een aantal extra activiteiten.

Allereerst is de expositie Explosiegevaar!, over de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943, nog tot en met 6 januari te zien. Bezoekers lopen van kamer naar kamer door een levensgroot stripverhaal. Wie wil kan daarbij een 3D audiotour volgen, ingesproken door Eric Corton.

Donderdag 27 december kunnen belangstellen van 11 tot 17 uur de escape game Explosiegevaar! spelen, waarbij je uitgedaagd wordt in tien minuten de juiste spullen te verzamelen om de aanslag op een bevolkingsregister tot een succes te maken. Zie ook tickets.verzetsmuseum.org/escapegame.

Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Zo zal donderdag 27 december van 13 tot 15 uur een medewerker van het museum van alles vertellen over een koffer met spannende spullen uit de oorlog, die kinderen mogen aanraken.

En wie de ├ęchte Jan Slomp wil ontmoeten aan wie Verzetsmuseum Junior aandacht besteedt, kan hem woensdag 3 januari tussen 13 en 15 uur in levende lijve ontmoeten. Je mag hem dan alles vragen over zijn ervaringen in de oorlog. Bijvoorbeeld: waarom ze bij Jan thuis een piloot in de kerk verstopten, waarom hij moest onderduiken, en of hij het moeilijk vond om altijd zijn mond te houden?

www.verzetsmuseum.org

Publicatiedatum: 19/12/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.