Verhalenpaal Spade krijgt gedicht van Polderdichter Haarlemmermeer

Wat is een Verhalenpaal zonder een gedicht van de Polderdichter?

Book 1 min

Haarlemmermeermuseum De Cruquius vroeg Mirjam Noach, Polderdichter van Haarlemmermeer, een gedicht te schrijven voor een van de Verhalenpalen van het Buitenmuseum. Mirjam Noach koos de paal die de Ringvaart markeert, het monument van het jaar 2018. Nog drie Verhalenpalen maken kans op een eigen gedicht als zij voor 31 december 2018 genomineerd worden door het publiek.

Nomineer een Verhalenpaal
Sinds maart 2018 staan er vijftien Verhalenpalen op bijzondere erfgoedlocaties in de polder en vormen het Buitenmuseum van Haarlemmermeer. Elke verhalenpaal heeft een QR-code waarachter informatie en anekdotes over het erfgoed te vinden zijn. Leverancier van persoonlijke anekdotes over geschiedenis van Haarlemmermeer is bijvoorbeeld de Verhalentafel die plaatsvindt in het Historisch Museum. Wilt u een Verhalenpaal nomineren voor een gedicht door onze Polderdichter? Kijk op www.erfgoedhaarlemmermeer.nl voor het overzicht van de Verhalenpalen en stuur uw nominatie in voor 31 december 2018 via schakelsaandeketting@shmdc.nl.

Polderdichter Mirjam Noach

Mirjam Noach, geboren Amsterdamse opgegroeid in Aalsmeer, is in 2018 gekozen tot de eerste Polderdichter van Haarlemmermeer voor de periode van twee jaar. Een eervol ambt. Mirjam: “Met de geschiedenis komt de vooruitgang. Als je weet waaruit iets is ontstaan, dan komt het begrip en zie je de schoonheid. Als Polderdichter heb ik geleerd Haarlemmermeer door andere ogen te bekijken. Hoe immens groot is de drooglegging geweest en alles wat daaruit volgde. Meer dan 150.000 inwoners wonen op de bodem van drie meren! De Verhalenpalen hebben zeker aan dat besef bijgedragen.”

 

Uitbreiding van het Buitenmuseum

Haarlemmermeermuseum De Cruquius realiseerde in 2018 met financiering van het Mondriaanfonds en het BNG Cultuurfonds vijftien Verhalenpalen in Haarlemmermeer. Het Buitenmuseum wordt in 2019 uitgebreid naar Haarlemmerliede en Spaarnwoude na de samenvoeging met Haarlemmermeer. Deze uitbreiding wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlemmermeer.

Tekst en foto: Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

 

Publicatiedatum: 05/12/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN