Oral history Hoogovens

Op donderdagavond 6 december presenteert Pauline van Vliet een programma over het werken bij Hoogovens door de jaren heen, aan de hand van verhalen van (ex-)medewerkers.

Book 1 min

Veel verhalen over vroeger bij “Hoogovens” doen de ronde op verjaardagen en partijen van oudere IJmonders. Als aanvulling hierop zou in het kader van Project Hoogovenbus van de Stichting Kist op donderdag 6 december een gesprek plaatsvinden met Otto Kraan, over het werken bij de Hoogovens rond de Tweede Wereldoorlog. Door omstandigheden kan dit gesprek niet doorgaan.

Interviews

Pauline van Vliet van de Stichting Kist zal vanavond in plaats daarvan een programma presenteren, waarin ze gebruik zal maken van de interviews van Otto Kraan, aangevuld met beeldmateriaal dat ze in het Hoogovenmuseum tegenkwam. Ook zal ze verslag doen van de belevenissen met de Hoogovenbus, waarmee ze in de afgelopen weken door de provincie heeft rondgetrokken, en ons alvast een inkijkje gunnen in haar nieuwe project over de komst van vrouwen op de werkvloer bij Hoogovens.

Oral History

De avond zal een geïmproviseerd karakter hebben waarbij het thema Oral History van verschillende kanten belicht zal worden. Er zal voor de bezoekers ruim gelegenheid zijn om ook zelf een bijdrage te leveren en vragen te stellen.

De lezing begint om 20 uur (de zaal gaat om 19.30 u open) in het Huis van
Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De entree is voor leden van het
HGMK gratis, anderen betalen € 5,-. Indien u deze avond € 15,- betaalt, bent u voor
een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum
Kennemerland!

Tekst: Historisch Genootschap Midden-Kennemerland
Foto: Just Justa

Publicatiedatum: 05/12/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN