Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Verhalende audiotour in Museum In ’t Houten Huis

Het zijn de verhalen die een bezoek aan Museum In ’t Houten Huis zo boeiend maken. Nu is er de audiotour die verhalend is ingesproken door een bekende acteur. Vanaf heden is die tour langs 20 topstukken en thema’s gratis te volgen, naar eigen interesse.

Wie leest er nog? In de wereld van podcasts worden teksten teruggedrongen in musea. Ieder heeft een voorkeur. Museum In ’t Houten Huis laat die keuze aan de bezoeker. Met een audiotour om de nek – zonder koptelefoon – wordt de historie zeer aanstekelijk verteld. Door een prachtige stem van een bekende acteur, muzikant en schrijver aan wie het museum beloofd heeft zijn naam niet te promoten, omdat hij vindt dat het om het verhaal gaat en niet om hem. Maar hij heeft een fijne, professionele stem om naar te luisteren, hoort het museum terug van de bezoekers.

Het voordeel van de audiotour is dat men niet de hele tour hoeft te volgen. Er hangen 20 zogeheten identifiers bij topstukken of thema’s in het museum. Per onderwerp valt een verhaal te volgen; de keuze is aan de luisteraar. Een ander voordeel is weggelegd voor de bezoeker die liever luistert dan leest, maar de lezer houdt het museum evengoed in ere. De beperking dat een audiotour een gezamenlijke beleving in de weg staat, gaat niet op omdat het apparaat nabij het oor gehouden kan worden, waardoor afsluiting van de omgeving niet aan de orde is. Interactie blijft mogelijk.

De nieuwe audiotour. Foto: Museum In ’t Houten Huis.

De audiotour is gratis verkrijgbaar, dankzij een genereuze subsidie van het Prins Bernard Cultuurfonds.  Een mooie reden om het verhaal van Museum In ’t Houten Huis weer eens met andere oren te beluisteren.

Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het museum.

Bron: Museum In ’t Houten Huis

Publicatiedatum: 24/11/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.