Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

De vele gezichten van Sinterklaas

Ad Geerdink is niet alleen directeur van het Westfries Museum, hij weet ook alles van Sinterklaas af. Dinsdag 27 november gaat hij er alles over vertellen.

De Sint is weer in aantocht. Veel kinderharten gaan er sneller van kloppen. Veel volwassen harten ook, vanwege de verhitte Pietendiscussie. Rond Nederlands populairste traditie is altijd wat te doen geweest. Ad Geerdink kan er met humor over vertellen, want al jaren verdiept hij zich in de geschiedenis van het Sinterklaasfeest.

In zijn lezing, getiteld ‘De vele gezichten van Sinterklaas’, vertelt hij op een boeiende, verrassende en humoristische manier over de eeuwenoude en rijke traditie van het Nederlandse Sinterklaasfeest. Met uiteraard volop aandacht voor die ene vraag, die Nederland al jaren in een stevige wurggreep lijkt te houden: ‘Wat moeten we toch met Zwarte Piet?’.

Zelf zegt Geerdink er dit over: ‘Ik zie in deze discussie twee partijen die elkaar niet begrijpen en helemaal losgezongen zijn geraakt van de oorspronkelijke functie van Zwarte Piet. Met mijn verhaal wil ik informatie geven aan iedereen die meer wil weten over deze traditie, zodat de toehoorders zich een eigen oordeel kunnen vormen.’

De lezing vindt dinsdag 29 november plaats in het Foreestenhuis, Grote Oost 43 en begint om 19.30 uur. De lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via www.wfm.nl/sinterklaas.

Auteur: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 15/11/2018

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.