Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Sluiting Westfries Museum: twee weken gratis entree

Op 1 januari 2023 sluit het Westfries Museum tot medio 2025 voor een ingrijpende renovatie, verduurzaming en vernieuwing. Nog één keer het museum in oude luister bewonderen? Kom dan gratis het Westfries Museum bezoeken tot zaterdag 31 december 16.00 uur. Op 31 december om 17.00 uur zal voor de laatste keer het licht doven in het Westfries Museum oude stijl. Iedereen kan hiervan getuige zijn op het plein de Roode Steen. Samen met de stad doet het museumteam het licht uit, op de klanken van De Dijk: ‘Mag het licht uit?’. Wees erbij en maak het memorabele moment mee.

Gratis het museum in

Met de sluiting in zicht wil het Westfries Museum iedereen de mogelijkheid bieden het museum in oude luister nog te komen bewonderen. Daarom is het museum de laatste twee weken gratis te bezoeken. Iedereen is welkom om nog eenmaal door de gangen te dwalen en te genieten van de historische gebouwen en de schitterende collectie. De zalen zijn nu extra magisch: het hele museum is immers gehuld in kerstsfeer.

Voorstelling Scrooge

Alleen voor de unieke vertolking van Charles Dickens’ A Christmas Carol moet wél een kaartje worden aangeschaft, à € 17,50. In de voorstelling neemt Hoornse regisseur en acteur Frederik de Groot alle rollen voor zijn rekening. Fluitiste Saskia van der Hall en gitarist Ronald Spanjaardt maken met hun prachtige spel de voorstelling compleet. Boek tickets voor Scrooge in de Schutterijzaal op 17 december om 15.30 uur of op 18, 23, 24 of 26 december om 13.30 of 15.30 uur. De voorstelling duurt een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. En daarna is het in kerstsfeer gehulde museum uiteraard gratis te bezoeken. (Let op! Helaas is de laatste twee weken de VR-beleving gesloten!)

Mag het licht uit?

De allerlaatste dag van het jaar zal ook de allerlaatste dag zijn van het museum ‘oude stijl’. Tot 16.00 uur kunnen bezoekers van het museum genieten. Daarna, van 16.00 tot 17.00 uur, mogen alleen de museummedewerkers samen nog eenmaal door het monumentale complex lopen, om medio 2025 terug te keren in een gerestaureerd en vernieuwd museum. Om 17.00 uur is iedereen van harte welkom op de Roode Steen, om getuige te zijn van de laatste keer dat Ad Geerdink het monumentale hek sluit. Officieel zal de directeur van het Westfries Museum de sleutel overhandigen aan Axel Boomgaars, de Hoornse wethouder van Cultuur. Op de klanken van ‘Mag het licht uit’ van de band De Dijk zullen vervolgens alle lichten in het museum doven. Kom dit memorabele moment meebeleven.

Museum dicht, website en stad open

Het museumpand aan de Roode Steen mag dan tot medio 2025 gesloten zijn, het Westfries Museum blijft volop actief: online en in de stad. Op 2 januari lanceert het museum de nieuwe website waar alle bouwkundige en archeologische vorderingen op de voet gevolgd kunnen worden. Vanaf mei 2023 opent het Westfries Museum ook een tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort – voor de multimediapresentatie ‘Ontdek het Verhaal van Hoorn’. De educatie-activiteiten gaan intussen gewoon door in de museale Werkplaats op de eerste etage van de Boterhal.

Bron: Westfries Museum

Publicatiedatum: 26/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.