Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Thuismuseum: kijken, kijken, niet lopen

Cultuurhuizen en musea zijn plots helemaal leeg. Dit doet niet alleen cultuurliefhebbers enorm veel pijn, maar de culturele instellingen nog meer. Daarom brengt My Daily Shot of Culture het museum bij jou thuis!

In korte video’s nemen de cultuurvloggers van My Daily Shot of Culture je mee op een virtuele tour door verschillende musea. Niet alleen over die lege gangen natuurlijk, maar langs de prachtige werken die nu niemand te zien krijgt. De uitdaging: 1 vlogger, 1 museum, 1 video en 1 bewaker (uiteraard op een gepaste 1,5 meter afstand van elkaar).

Op dit moment zijn er onder meer rondleidingen door het Amsterdam Museum, het Joods Historisch Museum, Filmmuseum EYE en de Hermitage Amsterdam op de website van het Thuismuseum te bekijken. Via Instagram kan iedereen laten weten welk museum als volgende aan de beurt is. Om te zorgen dat je geen enkele rondleiding mist, kun je je natuurlijk ook abonneren op het YouTube kanaal van My Daily Shot of Culture.

Help de museumsector!

Geïnspireerd door de digitale tour? In plaats van het museum steunen met een fysiek museumbezoek, kan je indien gewenst een donatie doen voor jouw online bezoek. Hoewel je geen toegangsticket koopt, steun je zo toch het museum en de culturele sector.

Bron: My Daily Shot of Culture

Publicatiedatum: 28/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.