Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nationale Museumweek gaat digitaal

Niet alleen de straten maar ook de musea zijn stil en leeg; prachtige tentoonstellingen die niet gezien worden. De Nationale Museumweek (20 t/m 26 april), met als thema 75 jaar bevrijding, wordt daarom geheel digitaal!

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Dit jaar viert Nederland 75 jaar bevrijding. En vrijheid is ook het thema tijdens de Nationale Museumweek van 20 t/m 26 april. Alles staat of valt met onze vrijheid. Individuele expressie, kunst, culturele ontplooiing – zonder vrijheid zou het niet bestaan. Meer dan 400 musea nodigen je uit om in vrijheid ons échte goud te ontdekken, de talloze museumschatten die ons land rijk is. Vrijheid is goud!

Foto: Igor Miske, via Unsplash.

Lege musea, volle websites

Niet alleen de straten maar ook de musea zijn stil en leeg; prachtige tentoonstellingen die niet gezien worden. Maar voor ieders veiligheid zijn deze rigoureuze maatregelen helaas nodig. Laten we erop vertrouwen dat iedereen op den duur weer kan genieten van alle bijzondere collecties in onze musea.

Een Nationale Museumweek vol publieksactiviteiten, kan dit jaar niet op die manier doorgaan. Maar, we laten ons niet kisten en gaan nu velen thuis zijn en zich in hun vrijheid beperkt voelen, met een digitale variant alsnog door. Nationale Museumweek 2020 wordt geheel digitaal!

Hou de website in de gaten voor updates en volg de Nationale Museumweek op social media voor het laatste nieuws. We zien uit naar een prachtig online programma in de week van 20 t/m 26 april. Ontdek samen ons echte goud. In vrijheid!

Volg de Nationale Museumweek via Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.

Bron: Nationale Museumweek

Publicatiedatum: 30/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.