Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Theatrale rondleidingen door Cruquius Museum in nieuw jasje

Eindelijk is het weer mogelijk om publiek uit te nodigen voor de theatrale rondleidingen op zondagmiddag in Cruquius Museum! De zeer populaire voorstellingen van regisseur en acteur Fred Rosenhart en zijn groep Living History Kennemerland konden lang niet geprogrammeerd worden door de covid-restricties. Rosenhart: "Gelukkig kunnen we weer spelen in het gemaal, het mooiste theaterdecor. De voorstelling is aangepast naar de nieuwe museumpresentatie waarbij Koning Willem 1 ook van zich laat horen. We hebben er veel zin in."

Het verhaal

Het jaar is 1851. Vier historische personages proberen het nooit opgehelderde raadsel van de afgebroken balansarm. Wat deed de machinist, wat was de rol van de vrouw van de opzichter en hoe komen Nicolaas Cruquius samen met zijn huishoudster Johanna weer tot leven? En…waar komt de rode koningsmantel vandaan die iedereen wil hebben. Wie is er nu eigenlijk de grootste baas: koning Willem 1 of Nicolaus Cruquius? Tijdens de theatrale rondwandeling door het museum worden alle vragen beantwoord en volgt een verrassende ontknoping. Ook de grote machine wordt gedemonstreerd. Een leerzaam, spannend en humoristisch stuk met Cruquius Museum als decor. Zeer geschikt voor jong en oud en erg leuk om met de familie samen te doen.

Nicolaas Cruquius en zijn huishoudster Johanna. Foto: Haarlemmermeermuseum De Cruquius.

Praktische informatie

Voor de voorstelling moet aan de kassa in het museum een kleine toeslag van €2 boven het reguliere toegangskaartje betaald worden. Kom 15 minuten voor de aanvang van 13:00 of 14:30 uur. Er is plaats voor iedereen. De voorstelling duurt zo’n 45 minuten en is geschikt voor jong (6+) tot oud. Lees meer over openingstijden en aankoop van een regulier e-ticket op www.haarlemmermeermuseum.nl. Cruquius Museum is te vinden aan Cruquiusdijk 27 in Cruquius. Er is een ruime gratis parkeerplaats achter het gemaal.

Vanaf 6 maart is er weer elke zondag om 13:00 en om 14:30 uur een voorstelling voor jong en oud over de geschiedenis van het gemaal. Meer informatie www.haarlemmermeermuseum.nl/living-history.

Bron: Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Publicatiedatum: 26/03/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.