Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Teylers pakt deze zomer flink uit

Het Teylers Museum in Haarlem pakt deze zomer uit met een aantrekkelijk zomerprogramma, dat van 9 juli tot en met 4 september 2022 duurt.

Er zijn drie verschillende routes uitgezet, die allemaal beginnen in de Ovale Zaal, de ‘parel’ van Teylers Museum, waarmee het allemaal begonnen is. Met een audiotour kun je drie verschillende tochten maken. De kunstroute voert naar de twee Schilderijzalen, de wetenschapsroute doet de Instrumenten- en Fossielenzalen aan en dan is er nog een route die door het recent geopende en fraai gerestaureerde huis van museumoprichter Pieter Teyler voert.

Maar er valt deze zomer nog véél meer te beleven. Op maandag kun je in kleine groepjes de Sterrenwacht bezoeken, wat zelden mogelijk is. Dinsdag kun je handen leren tekenen in de Eerste Schilderijenzaal en zowel dinsdag als vrijdag zijn er demonstraties van de replica van de Grote Elektriseermachine, één van Teylers topstukken.

Er zijn bijna dagelijks rondleidingen door het recent geopende Pieter Teylers Huis en de Bibliotheek, die normaal gesproken niet voor publiek is geopend. Maar dat is nog niet het enige. Er is ook een familie-doe-boekje beschikbaar, je kunt je eigen vulkaan maken en laten uitbarsten, kinderen kunnen zich laten voorlezen, hun gedachten in krulletters opschrijven in een akte of ze kunnen mee met de theatrale tour ‘Spoken in Teylers Huis’.

De meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en ze zijn gratis, al moet je wél een kaartje voor het museum kopen. In dit schema kun je de activiteiten terug vinden.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 19/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.