Teylers pakt deze zomer flink uit

Het Teylers Museum in Haarlem, dat zich afficheert als het oudste museum van Nederland, pakt deze zomer uit met een aantrekkelijk zomerprogramma, dat van 9 juli tot en met 4 september 2022 duurt.

Book 1 min

Er zijn drie verschillende routes uitgezet, die allemaal beginnen in de Ovale Zaal, de ‘parel’ van Teylers Museum, waarmee het allemaal begonnen is. Via een indrukwekkende, marmeren gang van het voormalige woonhuis van Pieter Teyler, betraden de bezoekers ooit het museum. Ze kwamen om het destijds hypermoderne laboratorium te bekijken en zich te verwonderen over de nieuwste wetenschappelijke uitvindingen.

Met een audiotour kun je drie verschillende tochten maken. De kunstroute voert naar de twee Schilderijzalen, de wetenschapsroute doet de Instrumenten- en Fossielenzalen aan en dan is er nog een route die door het recent geopende en fraai gerestaureerde huis van museumoprichter Pieter Teyler voert.

Maar er is deze zomer nog véél meer te doen. Je kunt fossielen en instrumenten natekenen, een elektriseermachine-demonstratie bijwonen, er zijn activiteiten voor families, er is modeltekenen, je kunt een ‘crash course’ natuurkunde volgen, er zijn zogenaamde instaprondleidingen naar de Bibliotheek en de Sterrenwacht (het hoogste punt van het museum) en er zijn weer amusante en interessante theatrale rondleidingen over de Lorentz Formule, naast dans en muziek.

Kortom, het museum pakt komende zomer flink uit met een programma voor jong en oud. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon van de collectie genieten, begeleid door soundscapes, zitzakken, eten en drinken.

Het complete zomerprogramma is vanaf 23 juni te downloaden via www.teylersmuseum.nl. Dan start tevens de kaartverkoop.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 19/06/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN