Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Tentoonstellingen voor jonge ontdekkers in Rembrandthuis

Ontdek, speel en leer met Rembrandt. De tentoonstellingen Hallo Rembrandt! en Hoed op voor Rembrandt zijn van 17 september 2021 t/m 2 januari 2022 te zien in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam.

Hallo Rembrandt! is een actieve tentoonstelling voor volwassen met kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Wat maakt Rembrandts kunst zo bijzonder? Waar werd verf van gemaakt in de zeventiende eeuw? Leer Rembrandts meesterwerken kennen door samen te kijken en te doen. De jongste ontdekkers van 3 tot 6 jaar kunnen onder andere met de figuren van De Nachtwacht spelen, zich als Rembrandt verkleden en verschillende kleuren met behulp van een projector mengen. Kinderen van 7 tot 12 jaar gaan aan de slag met Rembrandts belichting, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of duiken in een pigmentenkast met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken. Met interactieve elementen als digitale schermen en een photobooth met Rembrandteske belichting ontdek je hoe Rembrandt werkte. Waar kun je dit beter beleven dan bij Rembrandt thuis? Een bezoek voelt al vanaf het begin als een avontuur.

Hallo Rembrandt in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam. Foto: Frank van der Burg.

In Hoed op voor Rembrandt zijn fotoportretten van kinderen als eenzame jonkvrouwen, zonnekoningen en magieĢˆrs te zien in combinatie met Rembrandts etsen. In deze kunstwerken komen de mooiste, gekste en meest extravagante hoofddeksels voorbij. De fotoserie kwam tot stand in het meerjarige kunstproject Hoed op voor Rembrandt van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. Kinderen van basisscholen in Amsterdam ontwierpen een hoed en zijn geportretteerd, in de geest van Rembrandt, door fotograaf Marije van der Hoeven. De resultaten zijn vrolijk, ontroerend en verrassend. De kinderen zijn trots en denken na over wie zij vroeger zouden zijn geweest.

Hoed op voor Rembrandt in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam. Foto’s door Marije van der Hoeven. Modellen: Mynne, Valentino en Xenia.

Bron: Museum Het Rembrandthuis
Omslagfoto: Hallo Rembrandt in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam. Foto: Frank van der Burg.

Publicatiedatum: 16/08/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.