Subsidie voor restauratie klinkend erfgoed

Eigenaren van rijksmonumenten met klinkend erfgoed kunnen per 1 september subsidie aanvragen voor de restauratie van klinkende onderdelen. Het doel van deze nieuwe regeling is het stimuleren van de restauratie van klinkend erfgoed (beiaarden, orgels, maar ook kleinere klinkende onderdelen van rijksmonumenten zoals luidklokken en uurwerken).

Book 1 min

Eigenaren van orgels, beiaarden, luidklokken en uurwerken met voldoende monumentale waarde kunnen subsidie aanvragen voor hun klinkend erfgoed. Voorwaarde voor subsidie is dat het onderdeel voldoende monumentale waarde heeft. De regeling hiervoor is in april gepubliceerd in de Staatscourant. In totaal is er € 2.425.000,- beschikbaar. De aanvragen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Het subsidiepercentage is 30%. Een eventuele combinatie met een provinciale of gemeentelijke subsidie is mogelijk.

Orgel in de Basiliek Onze Lieve Vrouwe Tenhemelopneming in Zwolle. Via RCE.

Eigenaren kunnen nu al starten met de voorbereiding van de subsidieaanvraag. Meer informatie over klinkend erfgoed en het voorbereiden en het indienen van de subsidieaanvraag staat in het onderwerp Subsidie klinkend erfgoed. Aanvragen kunnen vanaf 1 september 2021 doorlopend via e-mail (subsidies@cultureelerfgoed.nl) worden ingediend bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Bron: RCE

Publicatiedatum: 14/08/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN