Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Kerstvakantie in archeologiemuseum Huis van Hilde vol extra activiteiten

De kerstvakantie staat weer bol van de activiteiten in archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum. Het museum is sowieso al een bezoekje waard met haar archeologische schatten en reconstructies van vroegere bewoners van onze provincie, maar in de kerstvakantie is er extra veel te doen in het museum en dat allemaal binnen het thema ‘Oud wordt Nieuw; recycle je verleden’. Want wat kunnen we eigenlijk leren van hoe de mensen vroeger leefden om nu goed en duurzaam bezig te zijn?

Expo Kleed je goed!

In Huis van Hilde wordt een speciale expositie ingericht over duurzaamheid van kleding. In een soort belevenisroute leer je via diverse opdrachten waar de mensfiguren in Huis van Hilde vroeger hun kleding van maakten en wat de archeoloog van de toekomst terug zal vinden van jouw kleding. Maar willen we dat eigenlijk wel…?

Voorstellingen en verhalen

In de kerstvakantie komt poppentheater Belletje Sterk naar Huis van Hilde met een speciale poppentheatervoorstelling over Kleine Hilde en na afloop kun je zelf speelgoed uit de tijd van Hilde maken. Ook meesterverteller Bastiaan de Zwitser is weer van de partij met oude sprookjes in een nieuw jasje en er worden speciale kinderrondleidingen gegeven met verhalen over Cees de Steentijdman, Kjeld de Friese koopman en natuurlijk over Hilde.

Creatieve workshops

Van oude spullen kun je mooie nieuwe schatten maken! Dat ontdek je in de creatieve workshops waarbij je kan knutselen met restmaterialen onder leiding van MooiZooi. Ook de Creatieve Wieven komen naar Huis van Hilde voor een workshop kleding pimpen. Neem je oude spijkerbroek, T-shirt of tas mee en maak er iets van wat je weer wilt dragen!

Metaaldetectie

Vind je een oude munt of een nieuw blikje? Detectiespecialist DJLAAN leert je alles over metaaldetectie. Waar kun je het beste zoeken? Hoe werkt een metaaldetector en wat moet je doen als je iets gevonden hebt? Natuurlijk ga je ook naar buiten om te speuren naar sporen van vroeger of nu.

Nieuwe speurtocht

Huis van Hilde heeft ook een nieuwe speurtocht gemaakt die je in de kerstvakantie voor het eerst kunt doen! Met aanwijzingen en zoekplaatjes help je Aak zijn huisgenoten in Huis van Hilde te leren kennen en de vondsten te ontdekken uit hun tijd.

Als een echte archeoloog

Naast alle extra activiteiten is kun je natuurlijk ook terecht in ArcheoLab waar je vondsten kunt vasthouden, onderzoeken en ontdekken waar het vroeger voor gebruikt is, Ook de ArcheoHotspot waar je in de huid kruipt van een archeoloog en kunt helpen met het sorteren van een beerput is extra geopend. Heb jij als eerste je beerputbingokaart vol?

Meer informatie en aanmelden

Kijk op www.huisvanhilde.nl om te zien op welke dagen welke activiteiten gepland zijn. Alle activiteiten zijn gratis na toegang tot het museum. Voor de voorstelling van Belletje Sterk, de workshop metaaldetectie en de verhalenverteller is aanmelden verplicht in verband met een max. aantal deelnemers. Aanmelden kan via de website.

Bron: Huis van Hilde

Publicatiedatum: 25/12/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.