Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Sebastiaan Groot: de nieuwe Rembrandt

Hij ‘hangt’ al in het Rijksmuseum als aanstormend schildertalent en won het populaire tv programma Project Rembrandt. Sebastiaan Groot exposeert in Museum In ’t Houten Huis in De Rijp vanaf 2 augustus, 15 werken, schetsen en werken o.a. uit het programma.

Na acht intrigerende uitzendingen kwam Sebastiaan als onbetwiste winnaar van Project Rembrandt uit de bus en hij kan sindsdien terecht in elk museum. De 21-jarige student kunstgeschiedenis uit Egmond liet een grote indruk achter bij de vakjury van Project Rembrandt. Het winnende meesterwerk ‘Een vallend boek’ is nu in het Rijksmuseum te bewonderen en de schets, met uitleg van de jonge meester zelf op tv-scherm, is te vinden in De Rijp.

Een ander winnend doek is van de oma Nel Belleman van Sebastiaan, Sebas voor intimi. Dit ontroerende schilderij hangt in de galerij, net als de naaktcompositie, de olifant in Blijdorp en de gitarist e.a.

Zelfportret van Sebastiaan Groot. Via Museum In ’t Houten Huis.

De tentoonstelling met werk van Sebastiaan Groot is van 2 augustus tot en met 10 november 2019 te zien in Museum In ’t Houten Huis.

Museum In ’t Houten Huis is gevestigd in het oorspronkelijke Gemeentelijk Wees- en Armenhuis van De Rijp en biedt een blik in de historie van de dorpen van het Schermereiland. Hier kan men tegels en gebruiksaardewerk, Rijper bouwkunst met houten huizen, de windveren en makelaars, de haringvisserij, de walvisvaart, brandweerattributen, een torenuurwerk, maquettes en nog veel meer bewonderen. Kijk voor meer informatie over openingstijden en entreeprijzen op www.houtenhuis.nl.

Tekst: Museum In ’t Houten Huis

Publicatiedatum: 08/08/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.