Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Romeinenweek: Romeinse Limes kwartet

De Romeinenweek (25 april t/m 3 mei 2020) is dit jaar zoals alle grote activiteiten voornamelijk digitaal. Maar het Romeinse Limes kwartet is er! En in deze bijzondere Coronatijd, waarin iedereen veel thuis zit, is het fijn om met elkaar een spelletje te doen. Even weg van de computer en de tv. Geniet van het samen ontdekken!

Altijd al willen weten wat voor helm een Romein droeg of hoe een castellum er uit zag? Tijdens de Romeinenweek 2020 verschijnt het eerste echte Romeinse Limes kwartet. Tien musea en enkele gemeenten laten de mooiste vondsten en plekjes langs de Limes zien. Dit alles in een speels en uniek voor iedereen bekend kaartspel, het kwartet. Er zijn 13 categorieën met bijzondere foto’s en leuke weetjes. Leuk voor jong en oud om te spelen en al spelenderwijs meer te ontdekken over de Romeinen in Nederland.

Het kwartet maakt de Limes zichtbaar en benadrukt de samenwerking tussen de verschillende locaties van de Romeinse Limes in Nederland. Spelenderwijs kan men zo kennis maken met een uniek stukje Romeinse geschiedenis. En als we straks weer op pad gaan kun je al deze locaties bezoeken!

Dit kwartetspel sluit aan bij de aanvraag voor het UNESCO Werelderfgoed van de Neder Germaanse Limes en is in samenwerking met de diverse musea, waaronder het Archeon en het Rijksmuseum voor Oudheden, evenals de Nederlandse Limes Samenwerking en Romeinse Limes Nederland tot stand gekomen. Het spel is ontwikkeld door Greenbeardstudio in Hilversum.

Het kwartet is op alle museumlocaties te verkrijgen zodra deze weer open gaan. Maar via de webshop van Goois Kunstkabinet is het ook nu al te bestellen, dan komen er nog wel verzendkosten bij. Ophalen in Hilversum kan ook (aan de Azaleastraat 2, hoek Neuweg), graag even op afspraak. De verkoopprijs is €9,95 (excl verzendkosten).

Bron: Elganan Jelsma (Goois Kunstkabinet)

Publicatiedatum: 29/04/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.