Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Rembrandts huis nu virtueel te bezoeken

Museum Het Rembrandthuis heeft een virtuele tour ontwikkeld voor mensen die niet naar het museum kunnen komen.

Voor sommige mensen is het moeilijk om Rembrandts monumentale huis aan de Jodenbreestraat in Amsterdam te bezoeken. Of het nu door de coronapandemie komt, door de afstanden wereldwijd, of door fysieke of economische beperkingen. Museum Het Rembrandthuis maakt een bezoek aan het unieke museum nu voor iedereen mogelijk door een virtuele 360 experience. In ultra scherpe beeldkwaliteit word je persoonlijk rondgeleid door de kamers van Rembrandts historische huis en leer je de kunstenaar beter kennen. Ontdek de 360 experience nu op rembrandthuis.moyosaspaces.com

Het Voorhuys. Foto: ©KIRSTENVANSANTEN.

Op de stoep voor het museum word je welkom geheten door een rondleider naar keuze. Volwassenen krijgen een rondleiding door Lidewij de Koekkoek, directeur van Museum Het Rembrandthuis. Speciaal voor jongeren is er een rondleiding door Julia Alvares. Zij laten je Rembrandts huis zien en vertellen je over het persoonlijke leven van Rembrandt, zijn familie, zijn opdrachtgevers en zijn leerlingen. Vervolgens kun je zelf op interactieve elementen klikken en nog meer ontdekken. In de etskamer bekijk je een demonstratie over hoe Rembrandt zijn etsen maakte. In het atelier van Rembrandt leer je hoe de kunstenaar zijn eigen verf bereidde. Wie liever wat kunstwerken van dichtbij bekijkt, kan terecht in het prentenkabinet. Uniek is het bezoek aan Rembrandts kleine kantoortje: in het museum kun je deze ruimte niet betreden, virtueel wel.

Rembrandts atelier. Foto: Kees Hageman.

Lidewij de Koekkoek, directeur Museum Het Rembrandthuis: “We hebben bewust gekozen voor twee rondleidingen in plaats een leeg, virtueel museum. Zo wordt de 360 experience rijker en persoonlijker. Het verhaal van Rembrandts huis is immers ook persoonlijk: de kunstenaar beleefde er lief en leed, succes en verlies. De komende jaren gaan we nog meer rondleiders met hun eigen perspectieven toevoegen aan de 360 experience, en ook nog meer verhalen en interactieve elementen.”

360 Experiece van Museum Het Rembrandthuis.

De 360 experience van Museum Het Rembrandthuis is ontwikkeld in samenwerking met Moyosa Media, dat vergelijkbare concepten heeft ontwikkeld voor onder andere de National Gallery London en vele grote merken wereldwijd.

Bron: Museum Het Rembrandthuis
Omslagfoto: De Sijdelcaemer. Foto: ©KIRSTENVANSANTEN.

Publicatiedatum: 24/12/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.