Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Recordaantal inzendingen Arie Keppler Prijs 2020

In enkele maanden tijd werden er 122 projecten ingezonden voor de Arie Keppler Prijs 2020. Ze komen uit alle hoeken van de provincie, van Texel tot Hilversum en van Enkhuizen tot Bloemendaal. Omgevingskwaliteit kent uiteenlopende thema’s en dat is te zien. Onderwerpen waarop veel werd ingezonden zijn herbestemming en hergebruik, leefbaarheid en sociale cohesie, identiteit en icoonwaarde, woningbouw en de verduurzaming van gebouwen.

Nog nooit dongen er zoveel projecten mee naar dé Noord-Hollandse onderscheiding voor toonaangevende omgevingskwaliteit.

De inzendingen

Om de twee jaar reikt de stichting MOOI Noord-Holland de Arie Keppler Prijs uit. Deze bronzen erepenning huldigt personen
of organisaties die een uitmuntende prestatie hebben geleverd op het gebied van ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland. De Arie Keppler Prijs brengt ontwerp en beleid met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht. Dat zijn inspanningen die in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht toonaangevend zijn. Ook benieuwd wat in Noord-Holland de afgelopen twee jaar als toonaangevend werd ervaren? Bekijk de inzendingen op www.ariekepplerprijs.nl.

Publiekswinnaar Arie Keppler prijs 2018 : Onderzoeksgebied Van der Pekbuurt – Amsterdam. Foto: Eric Schaaphok

Arie Keppler Prijzen

Inmiddels is de inzendtermijn gesloten en is de jury in beraad. Zij staat voor de opgave om uit de 122 inzendingen twaalf genomineerden te kiezen. De Arie Keppler Prijzen worden uitgereikt in vier categorieën die samen met de genomineerden in september bekend worden gemaakt. Vervolgens zullen de prijswinnaars op 5 november worden onderscheiden met een erepenning tijdens de feestelijke prijsuitreiking.

Inzending Arie Keppler prijs 2020: Upgrading flats Waddenzeestraat – Den Helder. Fotograaf: Dozy B.

Over MOOI Noord-Holland

Stichting MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Naast advisering is agendering van goede omgevingskwaliteit onderdeel van de doelstelling. De prijs is vernoemd naar ingenieur Arie Keppler, medeoprichter van MOOI Noord-Holland in 1916.

Bron: MOOI Noord-Holland

 

 

Publicatiedatum: 03/09/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.