Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Hemelbestormers. Kom je boven kijken?

Als je een bezoek brengt aan Grote Kerk Naarden zie je hoog boven je een uniek kunstwerk; het beschilderde tongewelf uit 1518. Het is vanaf de grond al vijf eeuwen te zien, op 25 meter hoogte. Dit najaar doet de unieke kans zich voor om elk detail, elke gezichtsuitdrukking en de meest fantasievolle fabelwezens van dichtbij te ontdekken. Met een trap ‘bestorm’ je de geschilderde hemel. Stichting Grote Kerk Naarden laat tegelijkertijd een onderzoek uitvoeren naar de schilderingen.

Uniek tongewelf

De vijf eeuwen oude schilderingen zijn ongekend goed bewaard gebleven, en daardoor uitzonderlijk in Nederland. Samen vormen de schilderingen een fascinerend Bijbels beeldverhaal.

Bezoek

Via de steiger kunnen tien mensen per keer de schilderingen bezichtigen. Een audiotour, op je eigen smartphone, leidt je rond. Ook gaat er een begeleider mee van Grote Kerk Naarden die vragen beantwoordt en meer kan vertellen over het tongewelf. Tickets kosten 10,50 euro (early bird t/m 1 oktober 9,50 euro), inclusief audiotour. Kinderen t/m 12 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene de steiger gratis bezoeken. Aansluitend kan ook Grote Kerk Naarden, een rijksmonument, worden bezichtigd met audiotour. Voor kinderen zijn er gratis kinderroutes. Bezoek is mogelijk van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Tickets worden verkocht per tijdslot.

Veiligheid

Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers centraal. Per keer worden maximaal 10 bezoekers op de steiger toegelaten, de ruimte biedt de mogelijkheid om voldoende afstand tot elkaar te houden. Het dragen van een mondkapje is boven op de vloer bij het gewelf verplicht. Daarnaast worden extra hygiëne-maatregelen getroffen.

Bron: Grote Kerk Naarden

Publicatiedatum: 04/09/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.