Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Open Weekend op 29 en 30 april

Ook zo benieuwd hoe een compleet leeggeruimd Westfries Museum eruitziet? Ervaar het zelf op zaterdag 29 en zondag 30 april. Alleen dit weekend kun je van 11.00 tot 17.00 uur gratis binnenlopen en een kijkje nemen in de lege zalen.

Schakelen

Het is een onwerkelijke ervaring: rondlopen in een compleet leeg museum. Op enkele interieurstukken na zijn alle 36.000 collectiestukken in nog geen twee maanden verhuisd naar ons nieuwe depot in Zwaag. Met als letterlijk hoogtepunt de verhuizing van de schuttersstukken van Rotius die met een kraan over het monumentale hek getakeld werden. De complexe operatie verliep als een zonnetje.

Op 1 april zou volgens planning de aannemer aan de slag gaan in het museum, maar die planning is helaas gewijzigd. Er blijkt meer tijd nodig te zijn voor de uitwerking van verschillende bouwtechnische details en juridische zaken. Dat vraagt schakelen op die nieuwe realiteit. En dat is de spirit van het museum, want een leeg monumentencomplex biedt ook mogelijkheden voor de stad.

Daarom nodigt directeur Ad Geerdink u van harte uit om in het weekend van 29 en 30 april gratis een kijkje te komen nemen in het volledig lege museum. Zelfs de oude depots zijn te bezoeken! Ervaar de monumentale sfeer van het lege monumentale museumgebouw, dwaal door de gangen en kijk naar de video’s en foto’s uit vervlogen tijden die de lege muren tijdelijk sieren. Zo stap je vanuit het heden nog even in het verleden, voordat de toekomst van het museum begint. Kijk hier voor meer informatie over het Open Weekend.

Vanaf 1 juni: ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’

Ook worden er de komende tijd mogelijk andere activiteiten georganiseerd in het lege museum, met en voor de stad. Daarnaast gaat op 1 juni de tijdelijke museumlocatie van het Westfries Museum in de Statenpoort open. Daar is de multimediashow ‘Ontdek het verhaal van Hoorn’ te zien: hét startpunt voor je ontdekking van de stad.

Met de bijbehorende podwalk en wandelgids kunnen bewoners en bezoekers daarna zelf de monumentale rijkdom en de veelbewogen geschiedenis van Hoorn ontdekken. Hou voor meer informatie de website en social media in de gaten. Of blijf op de hoogte via de online nieuwsbrief.

Het Westfries Museum is gesloten vanwege een ingrijpende renovatie, verbouwing en vernieuwing; maar het museum gaat ondertussen verder met het vertellen van de verhalen over de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland. Onder andere met een theatervoorstelling, online tentoonstellingen, onderwijsactiviteiten en een tijdelijke museumlocatie in de Statenpoort vanaf 1 juni 2023.

Bron: Westfries Museum

Publicatiedatum: 27/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.