Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Op koers in de meivakantie!

Ga deze meivakantie mee op avontuur en ontdek de geheimen van de zee in Het Scheepvaartmuseum - op koers naar het leukste familie uitje! Van zaterdag 22 april tot en met zondag 7 mei zijn er allerlei extra activiteiten voor de hele familie te doen. Kom je ook langs?

Gastschip Tara

Tijdens de meivakantie in het weekend van 29 en 30 april ligt er een gastschip bij ons aan de steiger: de schoener Tara. Dit schip is een “drijvend laboratorium” en doet wetenschappelijk onderzoek naar onder andere klimaatverandering, het leven in zee en milieubescherming. Dit weekend zal het schip open zijn voor bezoekers, zo kan jij meer te weten komen over dit belangrijke onderzoek.

Peuterprogramma in Duiker Doris

Kom mee naar de zee! Je hoort de meeuwen krijsen en de golven kabbelen. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Doe je mee? Dagelijks om 10:30 en 15:30 op inschrijving op het Open Plein. Leeftijd 2 t/m 5 jaar. Kosten: gratis op vertoon van een museumentreebewijs.

Laat je fantasie de vrije loop in een avontuur van zee naar land met de interactieve tentoonstelling Duiker Doris voor 2 jaar en ouder.

Klim aan boord van het VOC-schip

Kom aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam en beleef van alles: hang in de hangmat, hijs lading in het ruim, waan je kapitein in de kapiteinshut, sta achter het roer en nog veel meer!

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart… Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! De kleur-doe-plaat is gemaakt door Kwennie Cheng die ook Duiker Doris tekende. De plaat is gratis verkijgbaar in het restaurant.

Kijktocht Portretten

In het museum ontdek je heel veel mensen. Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto’s. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! De kijktocht is gratis op te halen bij de balie op het Open plein Leeftijd: 6+

Het verhaal van de walvis

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt. Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar. Lees hier meer over de tentoonstelling.

Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

Zet jezelf op de kaart

Laat je inspireren door de kaart van kunstenaar Tja Ling Hu en teken een land wat bij jou past. Tja Ling maakte een kaart van China waarin Chinese uitvindingen, geloven en gewoonten zijn terug te zien. Wat voor dieren en planten komen in jouw land voor? Misschien zijn er wel bergen en vulkanen! En vergeet niet jezelf op de kaart te zetten. Jouw creatie wordt onderdeel van een grote kaart op het Plein. Dagelijks tussen 11:00 en 15:00 op het Open Plein.

Tijdens de meivakantie is het museum ook op maandag geopend.

Let op: op donderdag 27 april is het museum gesloten.

Bron: Het Scheepvaartmuseum

Publicatiedatum: 26/04/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.