Open Tuinen Dagen 2023

Traditiegetrouw in het derde weekend van juni: de Open Tuinen Dagen! Met dit jaar als thema 'De grachtentuin als decor' krijgen bezoekers op 16, 17 en 18 juni 2023 de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken – ook wel het best bewaarde geheim van de stad genoemd, omdat ze achter gesloten huizenblokken liggen. Zo’n 25 grachtentuinen – tegenwoordig nog steeds onderdeel van een woonhuis, óf horend bij een instelling – openen voor publiek tijdens de Open Tuinen Dagen 2023.

Book 2 min

Wat ervaar je als je een Amsterdamse grachtentuin binnenstapt? Niet alleen de tuin zelf maar ook de weidse ruimte eromheen: de façades van de grachtenhuizen, de tuinhuizen, de eeuwenoude bomen in maar ook om de tuin heen. Hoe verhoudt zich het decor van de tuin tot de omringende ruimte? Dit jaar is het thema: De grachtentuin als decor.

Grachtentuinen Fonds

Het doel van de Open Tuinen Dagen is de aandacht te vestigen op het groene erfgoed van de stad, in dit geval de ‘groene longen’ van de grachtengordel. Maar de doelstelling gaat breder: een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit fonds worden Amsterdamse projecten gesteund die toegang tot groen erfgoed stadsbreed mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.

Openingstijden

Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2023
10.00 uur tot 17.00 uur

Tickets

  • Tickets voor de Open Tuinen Dagen 2023 zijn te bestellen via de online voorverkoop in de webshop van Museum Van Loon t/m 15 juni voor €20,- (excl. servicekosten).
  • Gedurende de Open Tuinen Dagen zijn tickets te verkrijgen bij één van de startadressen aan de deur of via de webshop van Museum Van Loon voor €22,50 (excl. servicekosten).
  • Met een stadspas met groene stip is een bezoek aan de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Tour operators en groepen: Wilt u met een groep de Open Tuinen Dagen bezoeken? Neemt u dan contact op via info@museumvanloon.nl.

Startadressen

1. Amnesty International, Keizersgracht 177 Let op: PIN ONLY
2. Museum Van Loon, Keizersgracht 672 Let op: PIN ONLY
3. Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605 Let op: PIN ONLY
4. Huis Marseille, Keizersgracht 401

Kijk voor meer informatie op de website van Open Tuinen Dagen.

Bron: Museum van Loon

Publicatiedatum: 14/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN