Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Spatial crossovers – ruimtelijke brug tussen toen en nu

Een expositie van Galerie Pouloeuff en Stichting Grote Kerk Naarden. Jonge kunstenaars gaan de dialoog aan met het eeuwenoude kerkgebouw. Spatial crossovers biedt hedendaagse perspectieven op universele thema’s als bezinning, inspiratie en spiritualiteit. Zo wordt een ruimtelijke brug geslagen tussen toen en nu.

Kunnen tradities opnieuw vorm krijgen? Wat betekent het verdwijnen van betekenisvolle structuren voor onze menselijkheid? En hoe kan uit verdriet groei ontstaan? Deze zomer toont Grote Kerk Naarden in samenwerking met Galerie Pouloeuff indrukwekkende monumentale werken van hedendaagse kunstenaars. De werken gaan de dialoog aan met het kerkgebouw, over tijdloze thema’s als bezinning, inspiratie en spiritualiteit. Zo wordt een ruimtelijke brug geslagen tussen toen en nu.

Cecilia Rebergen zoekt die verbinding door tradities te verkennen en te vervormen en daarmee nieuwe wegen te vinden. Haar werk Yield, Resist vertelt een universeel verhaal over de balans tussen controle en onvoorspelbaarheid. Dit contrast komt ook terug in het beeld Weefwerk #5 van Maya Berkhof, waarin de nadruk ligt op enerzijds de behoefte aan bescherming en anderzijds het destructieve karakter van de mens. Hoeveel ruimte neemt een mens in en hoe bepaalt dit hoe hij zich tot zijn omgeving verhoudt? Deze vraag staat centraal in de indrukwekkende sculpturen Sarcophagus V en Ashes van Lucas Mergler.

Yield, resist. Cecilia Rebergen. Foto: Robin Meyer

De sculpturen Compatibili differenze van Rebecca Cuschera en de installatie Wolkenbruch van Sarah Reinbold belichten de innerlijke kant van de mens. Van gesprekken tussen verschillende identiteiten uitgedrukt in materialen tot de emotionele wolkbreuk die kan volgen op groot verlies. Maar ook de inspiratie die daaruit kan voortkomen, vergezeld van een nieuw bewustzijn van de kostbaarheid van het leven. De sculpturen uit de serie 404: religion not found van Tom Haakman laten de bezoeker met een aantal essentiële vragen achter. Welke invloed heeft religie (nog) op de invulling van ons leven? En hoe kunnen we technologie inzetten voor het creëren van een utopische samenleving?

Informatie voor bezoekers

8 juli t/m 6 augustus 2023
Openingstijden:
woensdag en zondag 13.00 – 17.00 uur, donderdag t/m zaterdag 11.00 – 17.00 uur.
Toegangsprijs: volwassenen 4 euro, kinderen/jongeren t/m 18 jaar 2,50 euro.
Meer informatie: www.grotekerknaarden.nl/agenda

Bron: Grote Kerk Naarden

Publicatiedatum: 13/06/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.