Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Ontdek Velsen

Op zondag 12 september 2021 organiseert Citymarketing Velsen | .IJmuiden een nieuw evenement dat de parels van onze gemeente met elkaar verbindt: Ontdek Velsen. Culturele instellingen, maatschappelijke organisaties en bedrijven laten die dag zien wat wij in tijden van corona (grotendeels) hebben moeten missen. Bewoners en bezoekers kunnen op de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Deelname aan alle activiteiten is gratis! Ontdek Velsen vormt tevens de start van het culturele seizoen en valt samen met de Open Monumentendag 2021.

Bewoners en bezoekers kunnen aankomende zondag met de fiets of lopend een rondje langs de parels van Velsen maken. Van Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen tot de vishal en van het Zee- en Havenmuseum tot Landgoed Duin en Kruidberg. Deelname aan alle activiteiten is gratis! Inmiddels stromen de reserveringen bij de ruim 30 organisaties binnen. Het aanbod aan activiteiten is erg divers. Zo kan je kiezen uit spannende activiteiten als suppen bij Villa Westend of de stormbaan van Action Planet Spaarnwoude trotseren. Als extra activiteiten zijn rib varen tussen de pieren en blokarten op het IJmuiderstrand toegevoegd.

Blokarten op IJmuiderstrand. Beeld: Citymarketing Velsen.

Ook voor de jongste Velsenaren is zondag genoeg te doen! Bezoek een voorstelling bij de Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen, schilder een (zelf)portretje bij Raadhuis van de Kunst in Dorp Velsen, maak boter bij kinderboerderij Zorgvrij of bezoek de tentoonstelling ‘Zo slim als een vos’ in het Pieter Vermeulen Museum. De iets oudere kinderen kunnen op de foto met legervoertuigen in Spaarnwoude, in een simulator bij Nova College Scheepvaart of volledig in Formule 1-stijl een workshop ‘Autobanden verwisselen’ volgen bij het Technisch College Velsen.

Cultuurliefhebbers kunnen op deze Open Monumentendag 2021 genieten van speciale rondleidingen bij het Zee- en Havenmuseum of het Bunkermuseum. En in Bibliotheek Velsen zijn lezingen van Conny Braam en Juliette Verhofstad over IJmuiden en Dudok. Volkert Schaap houdt bij SHIP presentaties over de historie van het sluishavencomplex van 1876 tot en met de bouw van Zeesluis IJmuiden.

Het wordt zondag goed weer om buiten te vertoeven. Ga op stap met boswachter Noelle in Spaarnwoude of meld je aan voor een van de rondleidingen in Dorp Velsen en de buitenplaatsen of Oud IJmuiden. En ben je een echte muziekliefhebber? Ga dan langs bij Kunstform Velsen en doe mee met een muziek- of theaterles.

De Ruïne van Brederode. Foto: Janna Kamphof. Via Citymarketing Velsen.

Om te voorkomen dat het op sommige plekken te druk wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via ijmuiden.nl/ontdekvelsen. De ontdekkingstocht door Velsen duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

‘Door corona hebben we het afgelopen jaar veel moeten missen’, zegt citymarketeer en initiatiefnemer Friso Huizinga. ‘Wij willen de activiteiten die we gemist hebben in het zonnetje zetten en organiseren daarom een nieuw evenement voor bewoners en bezoekers van de gemeente Velsen. Het doel is om te (her)ontdekken wat onze veelzijdige gemeente allemaal te bieden heeft. Maatregelen of niet, want dit kan ook coronaproof.’

De Vissershaven van IJmuiden: Rauw aan Zee. Via Citymarketing Velsen.

Fietsroute

Vooruitlopend op Ontdek Velsen is er ook een gratis fietsroute langs een aantal culturele parels en toeristische attracties in de gemeente Velsen. De route is te vinden op ijmuiden.nl/ontdekvelsen. Bij elke locatie kan een QR-code worden gescand waarmee deelnemers een video kunnen zien waarin iets wordt verteld over de locatie. De fietsroute is bedacht en gemaakt door Koel Creative Productions uit Driehuis.

Ontdek de omgeving van Velsen en IJmuiden per fiets. Foto: Citymarketing Velsen | .IJmuiden.

Bron: Citymarketing Velsen | .IJmuiden

Publicatiedatum: 10/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.