Online Talkshow: Vrouwen In de Kunst

In het Rijksmuseum krijgen ze vaak de vraag: Zijn er ook vrouwelijke kunstenaars? Natuurlijk! Op Internationale Vrouwendag op 8 maart, vertellen drie experts over de positie van vrouwen in de geschiedenis. In de online talkshow: Vrouwen in de Kunst komen diverse kunstenaressen, voorvechters van vrouwenrechten en zakenvrouwen uit de 17de en 19de eeuw aan bod. Laat je inspireren!

Book 1 min

Onderwerpen

Experts vertellen over de positie van de vrouw, van Melkmeisje en Kenau tot Judith Leyster en Marie de Lange. We zoomen in op vrouwen in de zeventiende eeuw en de negentiende eeuw, waar kunstenaressen, modellen en voorvechters voor vrouwenrechten hun rol opeisten. En er wordt stilgestaan bij vrouwen in slavernij: hoe zij leefden en vochten voor een beter bestaan.

Sprekers

  • Anna Martens, rondleider: over zeventiende-eeuwse vrouwen in Nederland en hun kunst.
  • Jennifer Tosch (Engelstalig), oprichter Black Heritage Tours en lid van de denktank tentoonstelling Slavernij: over vrouwen in slavernij.
  • Jenny Reynaerts, senior conservator schilderijen: over 19de-eeuwse kunstenaressen en vrouwen op schilderijen, en hoe zij die zichtbaar heeft gemaakt in het museum.

Moderator is Angela Tellier, presentator, fotograaf en workshopdocent.

Vragen stellen

Tijdens de talkshow kun je vragen stellen via de chat. De livestream vindt plaats op 8 maart van 16-17 uur. Kosten zijn € 5. Boek hier je ticket.

Bron: Rijksmuseum

Publicatiedatum: 05/03/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN