Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Oneindig Noord-Holland in het Vestingmuseum

Op zondag 19 maart luistert de redactie van Oneindig Noord-Holland de maandelijkse Schuttersdag in het Nederlands Vestingmuseum op met een historische quiz. Dat doen ze natuurlijk geheel in stijl, in Napoleontische kleding!

Op zondag 19 maart vindt er een speciale editie van de maandelijkse Schuttersdag plaats in het Vestingmuseum. Naast de eigen kanonniers zijn er reenactors aanwezig van het 85e Regiment Infanterie de Ligne en zal de redactie van Oneindig Noord-Holland in historisch kostuum uitleg geven over het leven in de tijd van Napoleon. Stap in de tijd van de Franse bezetting van 1813-’14 en leef mee met vestingbewoonster Nancy, die per postduif een clandestien briefje wist te versturen uit het bezette Naarden.

Daarnaast kun je je kennis over de geschiedenis van Naarden testen in onze historische quiz. Voor de kleine kinderen is er bovendien een spannende kanonnenspeurtocht. De grotere kinderen kunnen zelf op ontdekkingstocht met een woordraadsel. Natuurlijk laten de kanonniers van het Vestingmuseum om 14 en 15 uur de kanonnen bulderen. Voor Nederland en Oranje!

Kijk voor meer informatie op de website van het Vestingmuseum.

Publicatiedatum: 09/03/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.