Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nostalgische kermis in het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen biedt in de herfstvakantie weer een oudhollandse kermis aan.

Tussen 15 en 30 oktober kunnen grote en kleine mensen in het buitenmuseum weer genieten van verschillende, gratis kermisattracties in nostalgische sfeer. Tenminste, als je een kaartje voor het museum koopt. Jan Klaassen en zijn poppenkast zijn weer van de partij, maar je kunt ook aan de slag met spelletjes en je kunt er knutselen.

Nieuw dit jaar is de rups, een tweepersoons carousel die steeds sneller gaat draaien. Zweven kun je in de zwanenzweefmolen, op een luchtschommel kun je steeds hoger, maar je kunt ook vrolijke rondjes draaien in een ouderwetse carrousel.

Genieten van een suikerspin. Foto: Mariƫl Kolmschot.

Wil je weten wat je te wachten staat, dan kun je de waarzegster in haar wagon bezoeken, of je nu jong bent of wat ouder. En heb je lekker trek, dan zijn er suikerspinnen en popcorn.

De van de Dam bekende poppenkastspeler Egon Adel geeft elke woensdag en zaterdag voorstellingen, om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. In koffiehuis Hoorn staan diverse bordspellen van vroeger in maxiformaat opgesteld, waar het hele gezin plezier aan kan beleven. Mens erger je niet, vier op een rij, het zit er allemaal bij. Je kunt zelfs het bekende West-Friese Keezenspel spelen.

De zwanenzweefmolen. Foto: Madelon Dielen.

De kermis en het museum zijn dagelijks van 10 tot 15 uur geopend en zaterdag 29 oktober kun je er ook nog van 18-21 uur terecht. Meer informatie is hier te vinden.

Tekst: Arnoud van Soest

Publicatiedatum: 13/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.