Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

‘Tussen Kunst en Kitsch’ tijdens Geschiedenisfestival op 15 oktober

Tijdens het Geschiedenisfestival op zaterdag 15 oktober 2022 organiseert het Noord-Hollands Archief een eigen ‘Tussen Kunst & Kitsch’. De conservatoren staan tussen 11-15 uur klaar in de Janskerk om voorwerpen uit de regio Kennemerland te beoordelen.

Heb jij iets leuks in huis dat verband houdt met de regio Kennemerland, maar heb je geen idee wat het precies is, welk verhaal erachter schuilt en of het wat waard is? Tijdens het Geschiedenisfestival op 15 oktober organiseert het Noord-Hollands Archief een bijeenkomst à la ‘Tussen Kunst & Kitsch’ waar je hierop antwoorden kunt krijgen.

Conservator Hannah Goedbloed met een van de vroegst gedrukte boeken uit de Costeriana.

Het archief aan de Jansstraat biedt de unieke kans om prenten, tekeningen, foto’s, posters/affiches en boeken door de conservatoren Alexander de Bruin (Beeldcollectie) en Hannah Goedbloed (Oude Boekerij & Bijzondere Collecties) te laten beoordelen. Wellicht kunnen zij meer over de voorwerpen vertellen en eventueel doorverwijzen naar een expert om ze te laten taxeren.

Dubbelportret Hannah Goedbloed en Alexander de Bruin.

De conservatoren staan op zaterdag 15 oktober van 11-15 uur in het Archiefcafé van de Janskerk (Jansstraat 40, Haarlem) klaar. Graag tot twee objecten per persoon. De Janskerk is een van de festivallocaties van het Geschiedenisfestival. De festivalgangers kunnen hier luisteren naar lezingen van Jos Wienen, burgemeester van Haarlem, Paul Schnabel, Suze Zijlstra en Saskia Stevens. De NHA-‘Tussen Kunst & Kitsch’ is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie over het festival en tickets op: www.historischnieuwsblad.nl/geschiedenisfestival

Noord-Hollands Archief, Janskerk, Haarlem.

Omslagfoto: 19e- eeuwse almanakken met boekbanden in Art Nouveau-stijl

Bron: Noord-Hollands Archief

Publicatiedatum: 12/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.