Aftermovie: Oneindig Noord-Holland on tour 2022

Dit jaar trok de redactie van Oneindig Noord-Holland de provincie in. We bezochten Castricum, Hoogwoud en Haarlem om alle Noord-Hollanders te laten kennismaken met de geschiedenis van hun provincie. Bekijk de aftermovie van de tour en beleef onze avonturen mee!

Book 1 min

De aftrap van onze tour vond plaats tijdens de Nationale Archeologiedagen in juni. We stonden toen met een kraam vol middeleeuwse spelletjes en handwerk in archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum. Daar testten we de kennis van bezoekers en vrijwilligers met onze spannende archeologiequiz. Ook gaven we uitleg over historische handwerktechnieken zoals naaldbinden, breivorken en twijnen. Alle kinderen gingen die dag met een handgemaakt armbandje naar huis.

De redactie van Oneindig Noord-Holland tijdens Open Monumentendag in de Haarlemse Janskerk.

Hartje zomer bezochten we de 111e editie van de Landbouwshow Opmeer in het Westfriese Hoogwoud. Een enorm terrein vol kramen, podia en dierenshows, waar wij een tent deelden met adviseurs van de provincie Noord-Holland. Bezoekers kwamen enthousiast af op onze zestiende-eeuwse kaart, waarop ze Hoogwoud én hun eigen woonplaats mochten aanwijzen. Ook deden veel bezoekers mee met onze prijsvraag om een boek te winnen en bleek uit onze quiz over agrarisch erfgoed dat het wel goed zat met de historische kennis van de bezoekers!

We sloten de tour door Noord-Holland af tijdens de Open Monumentendagen in de Janskerk, het publiekscentrum van het Noord-Hollands Archief in Haarlem. In middeleeuws kostuum vertelden we over de geschiedenis van Haarlem en de Janskerk. Bezoekers konden ons het hemd van het lijf vragen over de historie van de provincie of op eigen houtje de monumentale kerk verkennen. Voor de kleinsten waren er spelletjes en kleurplaten met een historisch tintje.

Inmiddels heeft de redactie van Oneindig Noord-Holland haar blik gericht op volgend jaar. Dan zullen we weer andere plekken in de provincie aandoen om Noord-Hollanders te laten kennismaken met de geschiedenis van Noord-Holland. Weet u een evenement waar Oneindig Noord-Holland écht niet mag ontbreken? Tip de redactie dan via redactie@onh.nl.

Publicatiedatum: 14/10/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NL | EN