Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Archeoglossy: SCHATRIJK Gooi en Vechtstreek

Het Gooi en de Vechtstreek zijn twee gebieden met prachtige landschappen. Maar de beide regio’s bevatten ook verborgen schatten: archeologische sporen en vondsten. Ze vertellen een deel van de geschiedenis van Noord-Holland, en zijn daarom aangewezen als provinciaal archeologiegebied. Je leest er alles over in de nieuwe archeoglossy SCHATRIJK Gooi en Vechtstreek.

SCHATRIJK Gooi en Vechtstreek brengt de archeologische rijkdom van de regio op aantrekkelijke wijze onder de aandacht. Artikelen en interviews bieden informatie voor iedereen die meer wil weten over het verleden. Tegelijk dient het blad als inspiratiebron voor het gebruik van archeologie in educatieve projecten, kunstwerken, bouwprojecten of de inrichting van een gebied. Provincie Noord-Holland stimuleert gemeenten om beter gebruik te maken van de kansen die archeologie en erfgoed bieden voor het versterken van hun identiteit en bekendheid.

Het magazine staat ook stil bij het belang van archeologie en de omgang met erfgoed. Het verleden, heden en toekomst zijn met elkaar verweven. “De vroegere bewoners van het Gooi en de Vechtstreek kregen te maken met ontwikkelingen en thema’s waar wij ook mee te maken hebben”, aldus gedeputeerde Zita Pels in het voorwoord.

Zelf lezen wat er in de nieuwe archeoglossy staat? SCHATRIJK Gooi en Vechtstreek is via deze link te downloaden.

Bron: Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland

Publicatiedatum: 25/01/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.