Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nieuw: Erfgoed journaal Haarlemmermeer

Erfgoed journaal Haarlemmermeer gaat op 17 januari 2022 van start. Wat is het? Een tweemaandelijks online journaal, waarin zeven erfgoedlocaties in Haarlemmermeer avontuurlijk in beeld komen. En waarin oud erfgoed verbinding aangaat met jonge ontdekkingsreizigers – maar ook met ervaren senioren en een heel diverse doelgroep. Kortom: een feest van herkenning rond ons tastbaar verleden. Een product van MeerRadio voor heel Haarlemmermeer, met Meerdoc als uitvoerend producent.

Gekozen is voor een journaalformule: presentatie vanuit de studio en diverse reportages vanaf locatie. Ook is er een rubriek met tips voor erfgoed-uitjes voor jong en oud. En in elke aflevering wordt een vrijwilliger van een van de deelnemende erfgoedlocaties in het zonnetje gezet. De Klaverman brengt hem/haar een feestelijk bezoek en overhandigt een cadeautje uit erkentelijkheid voor passie, inzet en betrokkenheid.

Jonge verslaggevers slaan de brug

Benjamin en Chiara zijn tweedejaars studenten kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. En: onze special reporters in het Erfgoed journaal Haarlemmermeer. Zij slaan de brug tussen 19e eeuw en de wereld van nu. Ze focussen op issues en normen van vandaag – maar met respect en enthousiasme voor wat er al heel lang was. Zo ontmoeten heden en verleden elkaar in het Erfgoed journaal Haarlemmermeer.

Te zien vanaf 17 januari 2022

In aflevering 1 van Erfgoed journaal Haarlemmermeer zie je vanaf 17 januari de volgende onderwerpen: een interview met wethouder Marja Ruigrok over erfgoed in Haarlemmermeer, een bezoek aan de expositie ‘Gezichten van Haarlemmermeer’ van fotografe Karin K in het Fort van Hoofddorp, kort nieuws van de betrokken erfgoedlocaties, de Klaverman bezoekt vrijwilliger Cees Vernooij van Museum Stoomgemaal Halfweg en drie actuele uittips. Aan deze aflevering van het Erfgoed journaal Haarlemmermeer werken o.a. mee: Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Historisch Museum Haarlemmermeer, CRASH ’40-’45 Luchtoorlog- en Verzetsmuseum, Nederlands Transport Museum, Museum Stoomgemaal Halfweg, Fort van Hoofddorp, Marja Ruigrok, Karin K, Cees Vernooij, Ben van Ooijen, Rem van den Bosch, acteurs van Living History, Richard Mutsaers, Benjamin Pattiruhu, Chiara van der Pijl, Wim Brik, Eric Westerop, Carolien Geeve, Roel van Luijk, Liesbeth van Welbergen, Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen.

Verslaggevers Benjamin en Chiara. Foto: Meerdoc.

Deelnemers en sponsors Erfgoed journaal Haarlemmermeer

Deelnemers zijn Haarlemmermeermuseum De Cruquius, Historisch Museum Haarlemmermeer, CRASH ’40-’45 luchtoorlog- en verzetsmuseum (Aalsmeerderbrug), Nederlands Transport Museum (Nieuw-Vennep), Kunstfort bij Vijfhuizen, Fort van Hoofddorp en Museum Stoomgemaal Halfweg.

Het Erfgoed Journaal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van der Leij Bouwbedrijven BV, Rabobank Regio Schiphol, J.C. Ruigrok Stichting en Fonds van Zanten. Medewerking is er van provincie Noord-Holland, Oneindig Noord-Holland en Hoogheemraadschap Rijnland.

De redactie van Erfgoed journaal Haarlemmermeer bestaat uit Rick Franke, Femme Hammer, Ruud Wever, Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen.

Het Erfgoed journaal is te vinden op YouTube, maar zal ook actief worden gepromoot via social media en gestreamed worden door o.a. Oneindig Noord-Holland, MeerRadio en de betrokken erfgoedlocaties. Je kunt het ook zien op deze Facebookpagina. En zelfs is er belangstelling om de afleveringen van Erfgoed journaal Haarlemmermeer te programmeren in het voorprogramma van filmhuizen! Zo komt erfgoed niet alleen avontuurlijk in beeld, maar ook bij een breed publiek.

Kijk je mee?

Abonneer je via YouTube of stuur een mailtje aan erfgoedjournaal@meerdoc.nl en ontvang een e-mail attendering als er een nieuwe aflevering klaar staat!

Bron: Meerdoc /

Publicatiedatum: 06/01/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.