Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Nederlandse musea lanceren platform Sieradenmuze

Voor historische kleding kon je al langer terecht op Modemuze, maar deze week is er ook een online platform voor sieraden gelanceerd: Sieradenmuze. De website brengt sieradencollecties van verschillende musea samen, van modern design tot historische uurwerken. Blogs van experts geven context.

Samenwerking tussen diverse musea

Sieradenmuze is een initiatief van Museum Arnhem, Centraal Museum, Rijksmuseum, TextielMuseum, CODA Museum Apeldoorn, Design Museum Den Bosch en Modemuze. Het platform is het resultaat van een duurzame samenwerking tussen deze musea. De verschillende collectieprofielen die aanwezig zijn binnen Collectie Nederland worden op Sieradenmuze gezamenlijk gepresenteerd. De musea werken samen als één platform, maar ieder vanuit het eigen profiel en expertise.

Sieradenmuze is een onderdeel van Modemuze en richt zich op het delen van kennis over sieraden, het samenbrengen van een community en het onder de aandacht brengen van sieraden bij een breed en divers publiek. De realisatie van het platform is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Theodoor Adriaans voor Sieradenmuze.nl. Jody en Benjamin dragen Bottenketting van Felieke van der Leest (1997), Moeder Dao van Peter Hoogeboom (1995) en vintage oorbellen (privébezit).

Verbinden van inspiratie, actualiteit en kennis

De inhoud op Sieradenmuze is divers: wekelijks komen nieuwe sieraden, blogs en themapagina’s online. Deze verhalen worden gemaakt door experts en liefhebbers uit het veld: van professionals en studenten tot enthousiaste amateurs en gedreven sieradenmakers en dragers. Het platform zal in de toekomst de sieradencollecties van andere musea die deel uitmaken van Modemuze presenteren. Hierdoor wordt de enorme variëteit en betekenis van sieraden binnen museale collecties vergroot.

Sieradenmuze is vanaf deze week te bezoeken via www.sieradenmuze.nl.

Tekst: Museum Arnhem

Publicatiedatum: 21/11/2019

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.