Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Museum In ’t Houten Huis weer open

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, gaat Museum In ’t Houten Huis weer open. Voorlopig van donderdag tot en met zondag. De openstelling is ingericht op de anderhalve meter samenleving. Wel is het nodig van tevoren te reserveren.

Middels diverse tijdslots kunt u een keuze maken op welke datum en rond welk tijdstip u het museum in De Rijp wilt bezoeken. Na een aanvraag krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestiging. Komt u op de bonnefooi, dan bestaat de mogelijkheid dat het bezoek – op dat moment – niet mogelijk is. Reserveren via reserveren@houtenhuis.nl wordt dus aangeraden.

Om de contactmomenten van de vrijwilligers met bezoekers te beperken, zijn een aantal maatregelen getroffen. De bezoeker kan alleen met pin betalen en zal ook zelf de museumkaart scannen. Vervolgens wordt uitgelegd welke routing u het beste kunt volgen. In het museum volgt u de hightlighttour.

Museum In ’t Houten Huis vanaf de terraszijde. Foto: Museum In ’t Houten Huis.

Zeker is het ook mogelijk de tijdelijke tentoonstellingen te bekijken. Dat is op dit moment Beklemmend en Bevrijdend, de tentoonstelling over oorlog en bevrijding. Ook is de kleine tentoonstelling Is de Rijp gered? te bezoeken, rondom de uitgave van het boek ‘Gebouwd in de Rijp 2’.

Minitentoonstellingen van de leerlingen van groep 8 van basisschool De Balein worden in een box voor het raam opgesteld. Dat betekent dat deze te bewonderen zijn vanaf het terras. Verder zorgen we voor voldoende hygiënische mogelijkheden. En voor alles geldt natuurlijk: anderhalve meter afstand bewaren.

Bron: Museum In ’t Houten Huis

Publicatiedatum: 28/05/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.