Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Musea zijn dicht, bezoek ze digitaal

Nu de deuren moeten sluiten is het des te belangrijker dat cultuur online bereikbaar is. Om zo toch te kunnen genieten van hetgeen wat Nederlandse culturele instellingen te beiden hebben. 

MuseumTV is een online platform waar korte documentaires te zien van ruim 250 musea. Hierdoor kunnen mensen vanuit huis genieten van de prachtige collecties en verhalen van musea. Veel musea hebben zelf digitale museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft de stichting de missie om niet alleen grote, maar ook kleine musea een online portaal te bieden en zo een zo’n groot mogelijk aantal mensen in aanraking te laten komen met ons prachtige erfgoed.

MuseumTV zorgt samen met verschillende partijen en in samenwerking met de musea voor zichtbaarheid door het hele land. Zodat van heinde en verre de musea gezien zullen worden. Nu musea de deuren moeten sluiten, kunnen cultuurliefhebbers nog steeds kunnen genieten van de musea dankzij het online platform. Nieuwsgierig: www.museumtv.nl.

Klik hier voor het overzicht van musea in Noord-Holland.

Bron: De Erfgoedstem

Publicatiedatum: 06/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.