Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Wat? Water! thema Dag van het Kasteel 2021

Wat? Water! is het thema van de Dag van het Kasteel 2021. Dit omdat water nu eenmaal uiterst belangrijk is voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde in vroeger dagen voor verdediging en de rivier maakte dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad.

Het thema van Dag van het Kasteel 2021 is Wat? Water! : De rol van water op kastelen en buitenplaatsen.

Actueel

“Water voor de keuken”, weet projectleider Janneke van Dijk van organisator de Nederlandse Kastelenstichting (NKS), “werd soms uit de gracht gehaald. Water uit de wc belandde weer in de gracht. Water is in een land als Nederland nog altijd een zeer actueel thema. Daarom is het noodzakelijk dat bij kastelen en buitenplaatsen aan waterbeheer wordt gedacht”.

Waterwandeling

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en overbossen waar men heerlijk kan wandelen. Van Dijk: “Volg een Waterwandeling door de tuin van exclusieve locaties die normaal niet opengesteld zijn. Maak onderweg op kunstzinnige wijze kennis met de geschiedenis van deze bijzondere plek en kom alles te weten over de rol die water er speelt”.

Bronnen: Monumentaal en Dag van het Kasteel

Publicatiedatum: 07/11/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.