Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Muizenplaag in Museum van de 20e Eeuw

Het nostalgische Museum van de 20e Eeuw heeft last van een heuse muizenplaag. Directeur Hans Stuijfbergen roept de hulp van kinderen in om de muizen op te sporen. “Ze zitten op de gekste plekken en kinderen zien ze eerder dan grote mensen en kunnen ook beter door de knieën om te zoeken. Er zijn zeker 25 muizen die zich in onze museumzalen verstopt hebben. Als kinderen ze kunnen vinden krijgen ze van het museum een leuke attentie.”

Interieurs Muizenhuis te zien in Hoorn

Maar bezoekers kunnen niet alleen op jacht naar de muizen, ze kunnen ook een aantal originele Muizenhuis-interieurs bekijken die gebouwd zijn door Karina Schaapman uit Amsterdam. Het Museum van de 20e Eeuw is trots dat ze echte Muizenhuis-zalen uit het Museum-boek mogen tonen. Hans Stuijfbergen: “De boeken over het Muizenhuis zijn prachtig en inmiddels een begrip. Ook worden ze in meerdere landen en talen verkocht. In onze MuseumShop hebben we ze uiteraard ook.”

Ontdekken dankzij muisjes

De in het museum verstopte muisjes gaan kinderen niet alleen vermaken met hun gekke verstopplekken maar vertellen ook over de objecten en opstellingen in het museum. Kinderen maken aan de hand (poot) van de muizen een reis door de tijd. Een speurtocht leidt de kinderen door alle muizen-plekjes in het museum.

De interieurs van het Muizenhuis en de muizenspeurtocht zijn in ieder geval t/m 8 januari 2023 te zien en te doen.

Bron: Het Museum van de 20e Eeuw

Publicatiedatum: 28/11/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.