Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Monumentale woonhuizen open tijdens Open Monumentendag

De VriendenLoterij Open Monumentendag en NVM (Koninklijke Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen) vinden elkaar in de wens om monumentale particuliere woonhuizen die te koop staan, open te stellen voor een groot publiek tijdens het Open Monumentendag weekend. Dit resulteert zaterdag 14 september in een extra Open (monumentale) Huizen Dag die zoals gebruikelijk via funda gecommuniceerd zal worden.

Open Monumentendag wordt al sinds 1987 georganiseerd. Het is het grootste culturele evenement van Nederland. Op zaterdag 14 en zondag 15 september worden duizenden monumenten gratis opengesteld voor het grote publiek. Open Monumentendag is een initiatief van stichting Nederland Monumentenland. Harald de Boer, directeur van de stichting: ,,We zijn enorm enthousiast over de nieuwe samenwerking met NVM Makelaars. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met erfgoed en monumenten. Hoe meer monumenten meedoen, hoe beter. We zijn daarom blij om particuliere woonhuizen die te koop staan toe te kunnen voegen aan de meer dan 5.000 monumenten die elk jaar opengesteld worden tijdens Open Monumentendag.’’

NVM Makelaars

NVM is met ruim 4.400 aangesloten makelaars/taxateurs de grootste ledenorganisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Anneke Haak – Bronsema, Bestuurslid NVM Vakgroep Wonen: ,,Iedereen verdient een optimale plek voor woon- en werkgeluk. Nu en in de toekomst. Samen met onze partners zetten wij ons in om consumenten hierin optimaal van dienst te zijn. Wij zijn dan ook verheugd om samen te gaan werken met Open Monumentendag om nog meer particuliere monumenten mee te laten doen tijdens het weekend. Bijzondere monumentale woonhuizen die in de verkoop staan kunnen dit jaar op zaterdag 14 september ook hun deuren openen, waardoor de verkopers meer bezichtigingen kunnen verwachten en bezoekers van Open Monumentendag een unieke kans krijgen deze woningen van binnen te bekijken.’’

Open Monumentendag en NVM slaan de handen ineen. Foto: Open Monumentendag.

NS

Open Monumentendag gaat deze editie ook communicatiekrachten bundelen met NS. Het thema ‘Routes, netwerken en verbindingen’ met als slogan ‘Onderweg!’ sluit naadloos aan bij de missie van NS: Nederland voor iedereen duurzaam bereikbaar maken. Er zijn bijna 90 (rijks)monumentale stations in Nederland. Drie daarvan hebben een bijzondere koninklijke wachtkamer, die op zichzelf meer dan een bezoek waard zijn. ,,Nederland en NS zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als organisatie met een lange historie zetten wij ons al 188 jaar iedere dag in om Nederland vooruit te brengen. Het beheren en behouden van cultureel erfgoed is hier onderdeel van. Zo zorgen we ervoor dat huidige en toekomstige generaties hier kennis van kunnen nemen. Samen met Open Monumentendag willen we mensen daarom enthousiasmeren om het cultureel erfgoed op een duurzame manier te bezoeken’’, aldus Sonja Paauw, Woordvoering NS.

Partners

Open Monumentendag wordt mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, Fonds voor Cultuurparticipatie, Energie voor Elkaar, het Restauratiefonds, WARP Systems en NVM. NS is deze editie van Open Monumentendag aangehaakt als kennis- en communicatiepartner.

Bron: Open Monumentendag

Publicatiedatum: 06/07/2024

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.