Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Marionettentheater opent deuren

Eind augustus gaan de deuren van het Amsterdams Marionetten Theater (AMT) weer open. Op zowel 26 augustus als 2 september geeft Egon Adel, de vaste poppenspeler van de Dam, twee voorstellingen met Jan Klaassen en Katrijn. Daarnaast is er in september en oktober een sprookjesprogramma voor kinderen van 4-8 jaar.

De reguliere, wat grotere voorstellingen kunnen pas weer worden hervat als de vijf poppenspelers weer dicht bij elkaar op de ‘poppenspelersbrug’ mogen staan. En als er weer meer bezoekers in het intieme theater in de Amsterdamse binnenstad mogen worden toegelaten. Maar voorlopig zijn er kleine voorstellingen voor een intiem publiek.

Net als schuilkerkmuseum Ons’Lieve Heer op Solder, maakt het AMT een moeilijke tijd  door. De komende vier jaar krijgen de poppenspelers geen geld uit het Amsterdams Kunstenplan. Ook biedt de gemeente Amsterdam geen kwijtschelding van de huur voor de maanden waarin alle theaters door corona gedwongen dicht moesten blijven. Gelukkig beschikt het theater over een trouwe schare bezoekers, die met extra giften over de brug kwamen of een marionet adopteerden. Twee particuliere fondsen, het Cultuurmakersfonds en het Zadelhoff Cultuurfonds, helpen het door vrijwilligers gerunde theater door de crisis.

Poppenspeler Egon Adel. Foto: Ronald Bakker.

Voorlopig programmeert het poppentheater voorstellingen die spelers en publiek in staat stellen voldoende afstand van elkaar te houden. Zo geeft Egon Adel, de vaste poppenspeler van de Dam, zowel op 26 augustus als 2 september twee voorstellingen met Jan Klaassen en Katrijn, waarbij hij oog in oog met de dood van Pierlala komt te staan en uiteindelijk de duivel zelf ontmoet. Spanning en de sensatie dus, met een vleugje humor. Een eigen bijdrage in het mans- of muntenbakje wordt op prijs gesteld en voor de voorstelling dien je te reserveren via info@marionettentheater.nl.

Verder is er de komende maanden een sprookjesprogramma voor kinderen van 4-8 jaar (13 en 27 september, 11 en 18 oktober). Er  is een programma waarbij je meer te weten kunt komen over houtsnijders, kostuummakers en rekwisiteurs, waarbij met behulp van een handheld camera details worden getoond. En 14 november kun je je eigen marionet maken. Meer informatie is te vinden op www.marionettentheater.nl.

 

Publicatiedatum: 18/08/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.