Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Magische momenten in de Formule 1 historie

Nederland staat aan de vooravond van de terugkeer van de Dutch Grand Prix Formule 1 op circuit Zandvoort. De terugkeer van de Formule 1 races naar Zandvoort leent zich uitstekend als thema voor een groots opgezette tentoonstelling. Van 13 maart tot en met 17 mei 2020 staat het gehele Zandvoorts Museum in het teken van de Formule 1 geschiedenis.

Zandvoort is al decennia lang verweven met de autosport cultuur. Het circuit zit als het ware in de DNA van Zandvoort. Daarom organiseert het museum al jaren een thema expositie rondom de Historische Grand Prix. Dit jaar wordt het echter groots aangepakt, want de terugkeer van de Formule 1 biedt enorme sportieve, toeristische en economische kansen voor de regio en zal veel publiek naar Zandvoort trekken.

Deze en andere hoogtepunten uit de Formule 1 geschiedenis zijn binnenkort in het Zandvoorts Museum te zien. Foto: Zandvoorts Museum.

Het Zandvoorts Museum speelt daar handig op in met een cultuurhistorische verdieping bij het spektakel. De tentoonstelling zal nagenoeg het gehele museum en het buitenterrein beslaan. Laagdrempelig en toegankelijk voor een publiek dat mogelijk weinig in musea komt, maar tegelijkertijd met veel informatie voor autoliefhebbers en historische geïnteresseerden die wat meer de diepte in willen. Overal is wat anders te zien en te horen.

In het museum wordt de bezoeker meegenomen in de ontwikkeling van de racesport vanaf 1948 tot en met 1985. Er is zoveel moois te zien: uniek historisch fotomateriaal, memorabilia, modelauto’s van verzamelaars in speciale ruimtes. De F1 3D Sound Experience laat hoogtepunten zien van de rijke geschiedenis van Formule 1 in Zandvoort. Volg de Grand Prix races op een scherm van 6 bij 4 meter met 3D geluid en hoor de auto’s denderen.

Poster van de tentoonstelling ‘Magic Moments in de Formule 1 in Zandvoort’.

Zie hoe legendarisch het ooit was in het Zandvoorts Museum tijdens de tentoonstelling ‘Magic Moments in de Formule 1 in Zandvoort’, die loopt van 13 maart tot en met 17 mei 2020. Op 27 maart doet het museum bovendien mee met de grote opening van Zandvoort Beyond – de aftrap van de Side-Events van de Formule 1.

Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het Zandvoorts Museum.

Bron: Zandvoorts Museum

Publicatiedatum: 04/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.