Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Maand van de Geschiedenis: Aan het werk

Nog een week en dan barst de Maand van de Geschiedenis los. Het thema dit jaar is 'Aan het werk´. Heb jij al activiteiten ingepland? In de agenda op de website vind je meer dan 450 activiteiten verspreid over heel het land, dus ook bij jou om de hoek. Van voorstellingen tot panelgesprekken en van workshops tot tentoonstellingen. Er is voor ieder wat wils! Ben je gek van fietsen of op zoek naar een leuk kinderprogramma voor in de herfstvakantie? Bekijk dan de themaroutes op de website en stel jouw programma samen voor in oktober.

Stel je eigen programma samen voor in oktober

De agenda van de Maand van de Geschiedenis 2021 is gevuld met meer dan 450 activiteiten. Allemaal in het teken van Aan het werk. Maak een wandeling door de diamantbuurt in Amsterdam en bewonder de arbeiderspaleizen of bezoek de tentoonstelling over het voormalige werkkamp in Venray. Bekijk hier de agenda.

Houd je wel van een fietstochtje? Of ben je op zoek naar een kinderprogramma tijdens de herfstvakantie? Om de selectie van activiteiten makkelijker te maken zijn er themaroutes voor je samengesteld. De speciale routes door de agenda bieden je een overzicht van bijvoorbeeld alle fietstours of voorstellingen. Bekijk de themaroutes: ‘Maak het zelf’, ‘Op de planken’, ‘Voor kinderen’, ‘Op de fiets’ en ‘Online’ op de website.

Schrijf mee!

Op zoek naar informatie over een onderwerp? Via Google vind je vaak het antwoord terug op Wikipedia. En alle artikelen worden geschreven door mensen zoals jij. Help tijdens de Maand van de Geschiedenis mee met het actualiseren, verbeteren en uitbreiden van de informatie over Aan het werk op Wikipedia. Bekijk de agenda voor meer informatie.

Andere Tijden over verdwenen beroepen

Wie weet nog wat een klepperman vroeger deed? Of een porter? En wanneer heb jij voor het laatst een melkboer aan de deur gehad? In de twintigste eeuw zijn talloze beroepen in de vergetelheid geraakt. Andere Tijden brengt in deze beeldspecial een ode aan de vakbekwame mensen van vroeger, geheel opgebouwd uit archieffilms. Sommige beroepen zijn echt verdwenen. De tonnenman komt bijvoorbeeld geen poepdoos meer halen. Maar andere beroepen zijn juist weer helemaal terug, zoals de barbier.

Meer weten over verdwenen beroepen? NPO Kennis zet een aantal verdwenen beroepen voor je op een rijtje. Lees het artikel op de website.

Kijk voor activiteiten in Noord-Holland op onze activiteiten pagina.

Bron: Maand van de Geschiedenis

Publicatiedatum: 25/09/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.