Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Luther Museum belicht geschiedenis van de zorg

Op woensdag 12 mei 2021 is het de dag van de verpleging. Een mooi startpunt van de nieuwe tentoonstelling Zorg! in het Luther Museum Amsterdam. In deze tentoonstelling krijgt de bezoeker een inkijkje in de fascinerende geschiedenis van de zorg.

Nu het coronavirus alle aspecten van de maatschappij heeft ontregeld, is de belangrijke rol die de zorg speelt in onze samenleving extra duidelijk naar voren gekomen. Reden voor het Luther Museum, gevestigd in een historisch pand dat van origine een zorg functie bekleedde, om de geschiedenis van de zorg te onderzoeken en uit te lichten naast de huidige omstandigheden.

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam heeft altijd veel belang gehecht aan de zorg voor ouderen, minderbedeelden, wezen enzovoorts. In de tentoonstelling zal deze lange traditie van zorg zichtbaar worden. Het is een kleine presentatie waarin het harde werk van zorgverleners in het verleden, heden en de onzekere toekomst wordt belicht. De rol van de diakonessen zal hierbij speciale aandacht krijgen. We laten zien dat zorg niet alleen van nu, maar van alle tijden is. Juist in coronatijd is deze boodschap extra actueel.

De tentoonstelling Zorg! zal van 13 mei t/m 5 september 2021 te zien zijn in de gang van het museum en is te bezoeken met een regulier ticket. Kijk voor meer informatie over openingstijden en toegangsprijzen op de website van het Luther Museum.

Bron: Luther Museum

Publicatiedatum: 20/04/2021

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.