Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Levenslicht in Museum In ’t Houten Huis

Levenslicht is een nationaal herdenkingsmonument ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Het is nu ook te zien als onderdeel van Beklemmend en Bevrijdend, de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding in Museum In ’t Houten Huis.

Levenslicht bestaat uit een cirkel van lichtgevende stenen. Elke steen representeert een van 104.000 slachtoffers. Alkmaar is een van 170 deelnemende gemeenten, waar Levenslicht is gestart. Levenslicht was onder meer te zien in Zaanstad, daarna reisde het door naar de Grote Kerk van Schermerhorn en die van De Rijp.

Voordat de stenen een definitieve bestemming krijgen binnen de gemeente, maakt het herdenkingsmonument, ontworpen door Daan Roosegaarde, onderdeel uit van de tentoonstelling Beklemmend en Bevrijdend, in Museum In ’t Houten Huis. Deze tentoonstelling is nog tot en met 5 mei 2020 te zien. Kijk voor de openingstijden en toegangsprijzen op de website van het museum.

Levenslicht herdenking in Rotterdam. Foto: Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is te zien welke gemeenten nog meer meedoen aan het project Levenslicht.

Bron: Museum In ’t Houten Huis

Publicatiedatum: 16/03/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.