Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Landschapstriënnale 2023: Dynamische Waddendelta

In 2023 worden de schijnwerpers gericht op de Waddenkust. Onder de titel Dynamische Waddendelta vindt de Landschapstriënnale plaats langs de kust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. De activiteiten van dit bijzondere festival vinden voornamelijk in september plaats. Wat ga jij ontdekken?

De Landschapstriënnale is een driejaarlijks festival gericht op het verleden, heden en de toekomst van het Nederlandse landschap. Dit unieke festival richt zich op specifieke opgaven, ontwikkelingen en thema’s. Het is voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt én er graag is.

Wat ga jij ontdekken?

De Landschapstriënnale in het Waddengebied is een spectaculair evenement dat de schoonheid en diversiteit van dit unieke landschap viert. Gedurende de zomermaanden worden er tal van evenementen georganiseerd om bezoekers onder te dompelen in de pracht van het Waddengebied. Van kunsttentoonstellingen en fotowedstrijden tot natuurexcursies en lezingen, er is voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen genieten van adembenemende vergezichten, het observeren van zeldzame vogels en het verkennen van de dynamische natuur. De Landschapstriënnale biedt een platform voor discussie en educatie over het belang van natuurbescherming en duurzaamheid. Een inspirerend evenement dat de unieke schoonheid van het Waddengebied in de schijnwerpers zet.

Podium, platform, panorama

Voor de komende editie van de Landschapstriënnale zijn er drie verschillende programmalijnen ontwikkeld. Langs de Waddenkust vind je dit jaar een Podium voor het publiek, een Platform voor nieuwe netwerken van bewoners en ondernemers én een Panaroma voor professionals om te werken aan het toekomstpersectief 2100 voor een klimaatbestendig kustlandschap. De negen regio’s van de Waddenkust – waar de september evenementenmaand wordt gehouden – worden tegelijkertijd verbonden door drie thema’s: de Waddenzeedijk, Waddenlandbouw en de Waddendorpen.

Bezoekersinformatie

De Landschapstriënnale 2023 – Dynamische Waddendelta – vindt plaats van 1 t/m 30 september aan de unieke Waddenkust, van Den Helder tot aan de Duitse grens.

Bekijk alle activiteiten op de website van de Landschapstriënnale.

Bron en afbeeldingen: Visit Wadden

Publicatiedatum: 17/09/2023

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

2 reacties

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.