Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Landbouwshow Opmeer

Aanstaande maandag wordt voor de 111e keer de Landbouwshow Opmeer gehouden. Dan bezoeken ruim tienduizend agrarische professionals en liefhebbers van het landleven recreatiepark de Weijver in Opmeer. Oneindig Noord-Holland is er dit jaar bij! Vind ons op het Provincie Noord-Holland Plein (nummer 22 op de plattegrond) en doe mee met een speciale geschiedenisquiz!

De Landbouwshow in Opmeer is een jaarlijks terugkerend evenement die plaats vindt op de eerste maandag van augustus. Een dag vol activiteiten rondom paardensport, veekeuringen en bijzondere shows. Landbouwshow Opmeer is het grootste agrarische evenement van Noord-Holland en is dé ontmoetingsdag voor professionals, bedrijven en particulieren.

De Landbouwshow biedt voor jong en oud een hele dag vermaak op evenementen terrein De Weyver. Voor de paardenliefhebber zijn er shows en nationale en regionale wedstrijden met tuigpaarden, Hackney’s en Concours Hippique. Verder zijn er keuringen van melkvee, schapenrassen en geitenrassen, klein- en pluimvee en behendigheidswedstrijden met honden.

Verspreid over het terrein is er de gehele dag van alles te beleven en te zien, zowel voor kinderen als volwassenen. Kom kijken, ruiken en voelen op de eerste maandag van augustus in Opmeer en geniet van alle dieren, shows, de stands en alle andere activiteiten op het terrein.

Datum: maandag 1 augustus 2022 (altijd de eerste maandag van augustus)
Aanvang: 08.30 u
Sluiting: 17.30 u
Gratis parkeren.

Bekijk het programma 2022 hier.
Bekijk de plattegrond hier.

Noord-Hollandse boerderijenquiz

Wat weet jij over Noord-Hollandse land- en tuinbouw? Over kaas, groenten, planten en vlees? Of wat voor duurzame oplossingen er zijn in de landbouw om de kassen te verwarmen? Test je kennis! Op de website van de Provincie Noord-Holland kan je een Noord-Hollandse boederijenquiz doen. Deze quiz is trouwens een eitje als je de serie Expeditie Noord-Holland met boer Ayoub hebt gekeken. Die kun je nog terugkijken via de site van NH Nieuws.

Ga snel naar de website van de Provincie Noord-Holland en doe de boerderijenquiz!

Bronnen: Landbouwshow Opmeer en Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: 29/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.