Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Het grote geheim van Weesp

Ontdek het bijzondere verhaal van achttiende-eeuws porselein in Museum Weesp en doe mee aan de nieuwe speurtocht voor kinderen: 'Het grote geheim van Weesp'.

Heb je misschien over het grote geheim van Weesp gehoord? Er is een geheime tunnel onder de stad, waardoor je kunt tijdreizen. In het Stadhuis is ook een toegang naar deze verborgen tunnel. Met een speciale zaklantaarn ga je zoeken naar aanwijzingen om de ingang te vinden. De nieuwe speurtocht van Museum Weesp is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Ga je mee op tijdreis en los je het raadsel op?

Heb jij het boek “Het grote geheim van de stad Weesp al gelezen”? Dan ben je extra goed voorbereid op deze spannende zoektocht. Nog niet gelezen? Dit leuke kinderboek is verkrijgbaar in de museumwinkel.

Bewonder het Weesper Porselein

Ontdek het bijzondere verhaal van achttiende-eeuws porselein in Museum Weesp en bewonder het prachtige Weesper porselein, het vroegste porselein dat in Holland gemaakt is. Porselein staat in de achttiende eeuw symbool voor een wereld van geheime recepten, rondreizende kunstenaars, exotische vogels, mysterieuze chinoiserie├źn en overweldigende rococo. Voorwerpen van porselein zijn geliefd als ultieme pronkstukken en alleen betaalbaar voor de allerrijksten.

Hoe kan het, dat het vroegste Hollands porselein nu juist in Weesp is gemaakt? Hoe kan het, dat een kleine fabriek zulke extravagante sierstukken heeft geproduceerd?

Ontdek dit bijzondere verhaal in Museum Weesp en bewonder het prachtige Weesper porselein, een hoogtepunt van technisch en artistiek menselijk kunnen. Beluister nu ook de podcast over Weesper porselein op Spotify of als MP3.

Museum Weesp is geopend op woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Museum Weesp.

Bron: Museum Weesp

Publicatiedatum: 30/07/2022

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.