Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Laatste kans: Dinomakers en Lang leve Rafaël

Met dank aan de bruikleengevers is de tentoonstelling 'Dinomakers' verlengd tot en met 23 augustus. Ook de tentoonstelling 'Lang leve Rafaël' gaat zijn laatste weken in: tot en met 30 augustus kun je genieten van de mooiste prenten naar Rafaël uit de eigen collectie van Teylers Museum.

Teylers Museum presenteert de familietentoonstelling Dinomakers, waarin je bekende beeld van de oertijd op zijn kop gezet wordt.

Elke generatie kinderen raakt gefascineerd door dinosaurussen. Maar het beeld van deze uitgestorven wezens is door de jaren heen nogal veranderd. Van dino’s met schubben tot dino’s met veren. Van log en traag tot snelle renners. En dat gekke uitsteeksel dat aanvankelijk op de neus van de iguanodon werd afgebeeld, bleek uiteindelijk zijn duim. In Dinomakers krijg je een overzicht van twee eeuwen paleokunst: de spannende, verrassende en soms controversiële verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers. Fossielen, schilderijen, tekeningen, toverlantaarnplaatjes, films en modellen: verwonder je over de enorme verbeeldingskracht van de dinomakers en ontdek hoe hun creaties steeds veranderen. Dinomakers is verlengd t/m 23 augustus 2020.

Lang leve Rafaël. Prentenkabinet – De mooiste gravures, etsen en houtsneden naar Rafaël.

Op 6 april 2020 was het precies 500 jaar geleden dat Rafaël overleed. De Italiaanse Renaissancemeester is nog steeds wereldwijd bekend om zijn lieflijke madonna’s, de Stanze di Raffaello in het Vaticaan en zijn overal aanwezige twee engeltjes. Zijn werk vormde een grote inspiratiebron voor vele kunstenaars na hem. Teylers Museum heeft de belangrijkste collectie werken van en over Rafaël in Nederland. Ter ere van zijn sterfdag toont het museum de 45 mooiste prenten naar Rafaël uit de collectie. Verwonder je in Lang leve Rafaël! over Rafaëls werk geïnterpreteerd door tijdgenoten en andere kunstenaars uit de 16e tot en met de 19e eeuw. De tentoonstelling is t/m 30 augustus 2020 te zien in het Prentenkabinet van Teylers Museum.

Huwelijk van Alexander de Grote en Roxane, door Charles Nicolas Cochin (1688 – 1754), datering 1710 tot 1729

Kijk voor tickets en meer informatie op de website van Teylers Museum.

 

Publicatiedatum: 10/08/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.