Oneindig Noord-HollandBeleef de geschiedenis van jouw provincie
NL | EN

Crowdfunding De Hollandsche Manege gelukt

De crowdfundactie voor De Hollandsche Manege, de oudste stadsmanege van Europa, is geslaagd. Dankzij de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Amsterdam, donateurs, ruiters, fondsen en subsidiegevers is het bedrag van € 500.000 gehaald. Stadsherstel Amsterdam kan dit bijzondere monument de restauratie geven die het verdient en de paarden tevens een beter dierenverblijf geven.

De crowdfunding heeft een tijd geduurd, het ging dan ook om een groot bedrag. In meer dan één jaar tijd is via de crowdfundactie op www.mijnstadsherstel.nl €500.000 extra opgehaald voor de restauratie van De Hollandsche Manege aan de Vondelstraat in Amsterdam. De laatste maand kwamen er nog bijdragen binnen van enkele donateurs, maar ook een subsidie van de provincie Noord-Holland voor culturele instellingen. Met deze laatste subsidie kan met name de publiekstoegankelijkheid en de museale inrichting verbeterd worden.

De Hollandsche Manege rijbaan, Stadsherstel Amsterdam, Eric Dix

Voor de manege zijn een paar onderdelen belangrijk, te weten: het rijksmonument restaureren, verminkingen uit het verleden herstellen, de paarden een beter verblijf bieden en een betekenisvoller museumbezoek ontwikkelen. Het laatste is van groot belang. Immers met een goede bezoekersstroom worden inkomsten gegenereerd, waardoor de manege kan blijven bestaan en het onderhoud goed kan worden uitgevoerd.
Voor het maken van het concept en het uitvoeren van het museale plan heeft Stadsherstel Amsterdam opdracht gegeven aan De Nieuwe Collectie. Zij hebben al een paar prachtige museumconcepten op hun naam staan en Stadsherstel Amsterdam vindt hun als cultureel collectief heel goed bij Stadsherstel Amsterdam en de manege passen.

De Hollandsche Manege ornament weer zichtbaar ingang Vondelstraat 140, Stadsherstel Amsterdam, Eric Dix

Wanneer te bezichtigen?

Als alles goed verloopt, is het museum in november 2020 klaar. Het publiek is dan welkom om het museum te bezoeken. Vanaf dat moment gaat ook de Vondelcaroussel, demonstraties van de klassieke rijkunst, weer rijden en kunnen de grotere donateurs van de crowdfundactie gebruik maken van hun gratis kaartje. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september aanstaande is de manege ook geopend, maar is alles natuurlijk nog niet klaar. Aanmelding van tevoren is in verband met corona wel noodzakelijk, hou hiervoor de website van de Open Monumentendag 2020 in de gaten.

Kijk voor meer informatie op de websites van De Hollandsche Manege en Stadsherstel Amsterdam.

 

Publicatiedatum: 08/08/2020

Aanvullingen

Vul deze informatie aan of geef een reactie.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.